IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AIG: Данъкоплатците ще получат печалба от 10 млрд. долара

Печалбата на застрахователя за първото тримесечие надхвърли с почти 50% очакванията на анализаторите, но приходите останаха под техните прогнози

11:28 | 04.05.12 г. 2
Автор - снимка
Редактор
AIG: Данъкоплатците ще получат печалба от 10 млрд. долара

Застрахователната компания American International Group продава активи и „премахва волатилността от акциите“, така че ще може да върне на американското правителство „най-малко 10 млрд. долара печалба“, когато то пожелае да продаде акциите си в компанията, заяви главният изпълнителен директор на AIG Робърт Бенмоше, цитиран от CNBC.

Изявлението му дойде, след като AIG обяви печалба за първото тримесечие от 1,65 долара на акция, надхвърляйки далеч средната прогноза на анализаторите за 1,12 долара на акция. Приходите обаче са 8,69 млрд. долара при очаквани от експертите 8,96 млрд. долара.

Икономическите „фундаменти на компанията са силни“, каза Бенмоше. „Говоря го от 5 тримесечия. Ние изплувахме от тази криза като застрахователна компания“, добави той.

AIG се освобождава от активи, откакто американското министерство на финансите пое съдбините на компанията в разгара на финансовия срив през 2008 г. Продадено бе дори застрахователното подразделение AIA в Китай.

Според Бенмоше докато AIG продължава да продава активи, които не са свързани с основната дейност, и продължава да изкупува обратно своите акции, това ще успокоява хората за нейното бъдеще и правителството ще може да продаде по-скоро своите акции.

Последната продажба на нeосновен актив бе тази на бизнеса със самолети на лизинг. Бенмоше обаче твърди, че компанията не е принудена да продава на всяка цена, но добави, че някои от самолетите са толкова стари, че ще трябва да бъдат нарязани и предадени за скрап.

AIG вече действа за подновяване на операциите си в Азия. По думите на Бенмоше компанията все още извършва застрахователни операции в 90 държави, включително в Тайланд, Малайзия, Индонезия и в Япония, където започва да продава застраховки „живот“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
ТАТО
преди 11 години
Бенмоше да не е Бен мошеника ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още