IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

DuPont би прогнозите за тримесечието, но предупреди за очаквани трудности

Компанията сви прогнозата си за годишната печалба заради несигурността на глобалната икономика

16:25 | 24.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
DuPont би прогнозите за тримесечието, но предупреди за очаквани трудности

Американският гигант от химическата промишленост DuPont обяви по-високи от очакваните резултати за второто тримесечие на годината, но предупреди, че за цялата година представянето ще бъде в долния край на предварително зададените прогнози.

За периода април-юли DuPont отчита печалба от 1,18 млрд. долара, или 1,25 долара на акция. Година по-рано положителният резултат на компанията беше 1,22 млрд. долара, или 1,29 долара на акция.

При изключването на някои еднократни ефекти печалбата на дружеството е 1,48 долара на акция, а предварителните прогнози бяха за 1,46 долара на акция.

Приходите пък са нараснали с 8 на сто до 11,28 млрд. долара при очаквания на анализаторите за 11,27 млрд. долара. Поделението за химически продукти е записало спад на реализираните обеми с 10%, но той е частично неутрализиран от 9% увеличение на продажните цени.

От компанията предупреждават, че глобалната икономическа несигурност ще „натисне“ печалбата за годината към ниския диапазон на предварително обявените прогнози. Така очакванията са за печалба от 4,20 – 4,40 долара на акция.

Консенсусната прогноза на Wall Street e за годишна печалба от 4,25 долара на акция, допълва Ройтерс.

След публикуването на отчета акциите на DuPont поевтиняха леко с 0,33 на сто до 48,71 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още