IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи прогнозите по рейтингите на 17 германски банки

Пострадаха кредитни институции, чиято финансова оценка зависи от подкрепата на държавата или провинциите

10:08 | 26.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Moody's  понижи прогнозите по рейтингите на 17 германски банки

Международната рейтингова агенция Moody`s понижи до негативни от стабилни перспективите по дългосрочните рейтинги на 17 германски банки и редица техни филиали, съобщи AFP, като се позова на изявление на агенцията, предаде РИА Новости.

Сред кредитните институции с понижени перспективи по рейтингите са KB Deutsche Industriebank и Deutsche Postbank.

Понижени са рейтингите на онези банки, чиято „финансова оценка зависи от подкрепата на държавата или провинциите“, се посочва в съобщението.

Вчера Moody's понижи до негативна перспективата по дългосрочния кредитен рейтинг на временния спасителен фонд за еврозоната – Европейския инструмент за финансова стабилност. Това стана, след като агенцията бе извършила аналогични действия по перспективите на 3 от държавите-гаранти на фонда – Германия, Холандия и Люксембург.

Негативната перспектива означава, че рейтингът може да бъде понижен през следващите 12-18 месеца.

Понижаването ѝ в случаите с Германия, Холандия и Люксембург бе обяснено с нарасналите опасения за икономиките на фона на задълбочаване на дълговата криза в еврозоната. Ключовите фактори за това са няколко, подчертаха от Moody's – евентуално излизане на Гърция от еврозоната, нарасналата вероятност за спасителна помощ за Испания и Италия, както и „реакционният“ отговор на европейските политици на дълговата криза.

От агенцията не изключиха възможността за негативни рейтингови действия спрямо Германия, Холандия и Люксембург и в бъдеще, като до тях могат да доведат увеличаването на държавните разходи и ръстът на разходите за рефинансиране на дълговете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още