IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мит Ромни отново на работа

Несполучилият кандидат-президент влиза в управителния съвет на хотелската верига Marriott, където на два пъти вече е бил член на борда

14:23 | 04.12.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Уилард Мит Ромни се връща на работа в близката до семейството му хотелска верига&nbsp;Marriott. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Уилард Мит Ромни се връща на работа в близката до семейството му хотелска верига Marriott. Снимка: Ройтерс

Край на скуката - бившият кандидат за президент на САЩ Мит Ромни от Републиканската партия отново се върна на работа. Ромни става член на съвета на директорите на компанията Mariott International, която управлява мрежа от световноизвестни хотели, съобщи Ройтерс.

Компанията очаква с нетърпение отново в редиците си "хитрия и независим Ромни, който е запознат с нуждите и възможностите на нашия силно фокусиран върху конкуренцията бизнес“, се казва в изявление на компанията, цитирано от Ройтерс.

Досега Ромни е бил член на борда на директорите на веригата на два пъти. Първо той е участвал в ръководния орган между 1993 и 2002 г., а след това - от януари 2009 г. до януари 2011 г., когато напуска поста си във връзка с кампанията за президентските избори в САЩ. 

На 6 ноември Ромни загуби надпреварата за Белия дом срещу настоящия президент Барак Обама и след това се оттегли от публичните изяви.

Washington Post писа, че бизнесменът скучае и е депресиран. Той е прекарал последния месец в дома си в заможния град Ла Джола, Калифорния, пишейки електронни писма на своя iPad до влиятелни приятели, които понякога наминавали да го видят.

Бащата на Мит - Джордж Ромни, е дългогодишен приятел на основателя на Mariott Джон Уилард Мариот, и всъщност Ромни е кръстен на него - пълното име на републиканеца е Уилард Мит Ромни. Самият кандидат-президент се радваше по време на кампанията си на финансовата подкрепа на двамата наследника на Джон Мариот – Бил и Ричард, които са сред най-богатите американци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още