IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мит Ромни е платил 14,1% данък върху доходите си за 2011 г.

Доходите на кандидата за президент са предимно от инвестиции, което допринася за ниската му ефективна данъчна ставка

10:10 | 22.09.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Мит Ромни е платил 14,1% данък върху доходите си за 2011 г.

Републиканския кандидат за президент на САЩ Мит Ромни е платил 1,9 млн. долара данъци през 2011 г. върху доходи от 13,7 млн., което прави ефективна ставка от 14,1%, показва данъчната му декларация, съобщава Bloomberg.

Ромни и жена му Ан са получили по-голямата част от доходите си чрез инвестирането на състояние, оценено на 250 млн. долара, като този доход се облага с максимална ставка от 15%, за разлика от топ ставката върху възнагражденията, която е 35%.

Семейство Ромни е дарило за благотворителност 29% от своя доход за миналата година, включително над 1,1 млн. долара кеш за Църквата на светите от последния ден.

Данъчните облекчения върху доходите от инвестиции е можело да снижат ефективната ставка на Ромни под 13%, което по думите му е най-ниското ниво на облагане, което е плащал през последното десетилетие

През 2011 г. обаче кандидатът за президент не е предявил приспадане от облагаемия си доход на всички дарения, казва Брад Молт, партньор в Ropes & Gray LLP, която управлява инвестициите на фамилията Ромни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Ха-ха ти изкара че 15% е голям е данък, направо ме разби!!! Ефективната ставка върху данъка на заплатите е 21,5%, ако притежаваш акции ти не плащаш данъкът печалба директно, така че не го усещаш тези 10%,а плащаш само 5%, когато компанията ти ги разпредели като дивидент. Нямаш данък върху депозитите, те и хората дето са на заплата им се увеличава инфлацията, ама те не получават лихва върху това! За плоският данък не говорим, с една дума България е данъчен рай за богатите! Тук да си богат е превилегия - също като в САЩ, а тези неща, дето си ги написал са верни. Та дори и да плащаш 15%, това да не е много? Ако си на заплата плащаш 21,5%!!!!!!!!! Пак си привилигирован пред работещите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
hellwitch
преди 11 години
За българските данъци говориш глупости. На приходите от дивиденти веднъж са платени 10% данък печалба, а този данък дивидент слага още 5% т.е. накрая облагането е 15%. За лихвите по депозитите - ами то при инфлация между 3% и 12% в последните голяма чат от лихвата компенсира реалното обезценяване на тези средства т.е. не е никакъв доход. Другата част от лихвата е компенсация за риска който вложителя е поема давайки си парите на банка.И не на последно място плоския данък накара много хора с високи доходи да почнат да си ги плащат, вместо счетоводно да живеят през фирмата си. Конкретно за България той има изключително добро въздействие и ако ще се прави някаква прогресивност в данъците то тя би трябвало да е с много високи стъпки обвързани с МРЗ. Отделно този плосък данък е едно от малкото добри неща в бизнес средата у нас, което допринася за повече ПЧИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
LuckyYou
преди 11 години
Още едно доказателство, че богатите в САЩ плащат най-малка ставка, както и в България (въпреки че тук данъкът е плосък, той не трябва да е такъв! Да не говорим, че депозитите въобще не се облагат! Приходите от дивиденти пък се облагат само с 5%!!!!)! За информация Барак Обама е имал доход от 700 000 долара, върху които е платил 21% данъци!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още