IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санди ще струва на Lloyd's 2,5 млрд. долара

Компанията остава финансово стабилна, тъй като общата ни експозиция не надхвърля сценариите, за които сме подготвени, се посочва в изявление на застрахователя

21:14 | 19.12.12 г.
<p>
	Американският флаг се развява над разрушен от урагана Санди дом в Стейтън Айлънд, Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Американският флаг се развява над разрушен от урагана Санди дом в Стейтън Айлънд, Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

Базираната в Лондон Lloyd's обяви, че очаква да изплати застрахователни полици за между 2 млрд. и 2,5 млрд. долара за щети, причинени от урагана Санди по Източното крайбрежие на САЩ, съобщава BBC.

Lloyd's посочва, че прогнозата на компанията е в унисон с предвижданите за сектора загуби от между 20 млрд. и 25 млрд. долара.

Санди уби 132 души, когато връхлетя Източното крайбрежие на САЩ на 29 октомври тази година.

Това се очаква да се окаже вторият най-скъпо струващ на застрахователите ураган след Катрин през 2005 г.

Ураганът причини хаос, наводнявайки нюйоркското метро и нарушавайки електроснабдяването.

Въпреки това компанията, която представлява около 80 застрахователни синдиката, заяви, че пазарът може да се справи със заявените искове по застрахователните полици.

„Както винаги наш приоритет е да покрием валидните искове, колкото може по-бързо и да помогнем на общностите в Северна Америка и Карибите, които бяха засегнати от Санди, отново да си стъпят на краката“, казва изпълнителният директор на Lloyd's Ричард Уард.

„Lloyd's остава финансово стабилен и въпреки че исковете от последния ураган вероятно ще продължат да пристигат още известно време, общата ни експозиция не надхвърля сценариите, за които сме подготвени“, допълва той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още