IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IntercontinentalExchange и New York Stock Exchange водят преговори за сливане

Сделка може да бъде обявена още следващия четвъртък, a aкциите на NYSE скочиха с 14% след края на сесията вчера

13:04 | 20.12.12 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Фондовата борса в Ню Йорк. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фондовата борса в Ню Йорк. Снимка: Ройтерс

IntercontinentalExchange (ICE) и NYSE Euronext водят преговори за сливане, съобщава CNBC.

Потенциалната сделка се оценява на 33 долара за акция на NYSE и вероятно ще бъде финансирана една трета в кеш, а останалата част в акции. Сделка може да бъде обявена още следващия четвъртък.

Миналата година IntercontinentalExchange направи неуспешен опит за придобиване на NYSE заедно с Nasdaq OMX Group. ICE и Nasdaq оттеглиха общата си оферта през май 2011 г. поради опозицията на щатските регулатори.

Акциите на NYSE скочиха с 14% в търговията след приключването на борсовата сесия вчера. Книжата на ICE напреднаха с 3,1% до 132 долара. За момента NYSE и ICE отказват коментар.

Основният източник на приходи за NYSE е търговията с американски акции. Планът на компанията да се слее с Deutsche Boerse, която има силно присъствие на дериватния пазар, беше блокиран от европейските регулатори, които се позоваха на антитръстовото законодателство в ЕС.

Планът на ICE да купи NYSE самостоятелно може да се провали по същите причини. 

NYSE, която управлява Нюйоркската фондова борса, обяви 2,8 млрд. долара приходи за първите 9 месеца на годината – спад от 19% спрямо същия период на миналата година. Вероятна причина за по-слабите резултати са свиващите се обеми на търговия.

Търговията с акции осигурява половината от приходите на NYSE, а търговията с деривати възлиза на 30%. Оставащите 20% се падат на технически услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още