IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs ще консултира руските власти за привличането на инвеститори

Срещу 500 000 долара банката ще работи 3 години за подобряването на деловия имидж на Русия в чужбина, както и за развитието на международен финансов център

13:44 | 05.02.13 г.
Goldman Sachs ще консултира руските власти за привличането на инвеститори

Американската банка Goldman Sachs Group Inc. ще действа като консултант на руските власти за подобряването на деловия имидж на страната в чужбина, привличането на повече чуждестранни инвеститори и развитието на международен финансов център по силата на 3-годишно споразумение.

Информацията бе предоставена на Bloomberg от управляващия директор на филиала на банката в Москва Сергей Арсениев, съобщи ИТАР-ТАСС.

По думите на Арсениев споразумението представлява „аналог на схема на корпоративно брокерство“. Тя обикновено се ползва от британски компании, включително от дружествата в състава на FTSE100 - основния индекс на London Stock Exchange. Те наемат такъв брокер за помощ при връзките с инвеститори и за спазването на правилата на пазара на акции.

„Нашата работа е строго ограничена от инвеститорската база и гаранциите, че правителството се среща с нужните хора“, отбеляза Арсениев.

Goldman Sachs, която е сред най-големите инвестиционни банки в света, вече бе подписала меморандум за сътрудничество с руското министерство на икономическото развитие и с Руския фонд за директни инвестиции.

Русия ще плати на американската банка 500 хил. долара по 3-годишното споразумение.

Предложенията на банката ще бъдат разглеждани от работната група за подобряване на инвестиционния климат и имиджа на Русия, учредена в средата на януари, която ще взема и окончателните решения.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още