IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fitch: Съкращенията в бюджета на САЩ няма да доведат до отражение в рейтинга

За запазването на максималния кредитен рейтинг обаче е нужно приемането на мерки за понижаване на бюджетния дефицит

18:14 | 27.02.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Fitch: Съкращенията в бюджета на САЩ няма да доведат до отражение в рейтинга

Международната рейтингова агенция Fitch обяви, че влизането в сила на автоматичните съкращения в американския федерален и щатските бюджети, което трябва да се случи от 1 март, няма да предизвика негативно рейтингово действие, съобщи Ройтерс.

Реализирането на намаляването на бюджетните разходи и свиването на дейността на правителството до необходимата за минималното поддържане на отделни системи обаче „ще подрони още доверието, че ще бъде постигнато своевременно споразумение за допълнителни мерки за понижаване на дефицита, необходими за запазването на рейтинга ААА“, се посочва в изявление на Fitch.

От агенцията добавят, че премахването на тавана на дълга на страната до 19 май ограничава натиска върху максималния ѝ кредитен рейтинг, и подчертават, че не очакват повторение на кризата с тавана на дълга от август 2011 г.

Неуспехът при своевременното повишаване на този таван обаче ще предизвика преразглеждане и вероятно понижение на американския кредитен рейтинг, изтъкват оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още