IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на GE за тримесечието надхвърли очакванията

Компанията отчита ръст на поръчките от началото на годината

15:08 | 19.04.13 г.
Печалбата на GE за тримесечието надхвърли очакванията

Финансовите резултати на General Electric (GE) за първото тримесечие надвишиха очакванията на анализаторите заради по-добрите продажби на оборудване за петролни и газови сондажи и продажбата на дела в NBC Universal, съобщи CNBC.

Компанията обяви, че печалбата за тримесечието е била 39 цента на акция при очаквани 35 цента, докато по същото време на миналата година беше отчетена печалба от 34 цента на акция.

Приходите на компанията леко са се свили до 35 млрд. долара от 35,18 млрд. долара през първите три месеца на миналата година, но анализаторите очакваха по-дълбок спад – до 34,51 млрд. долара.

GE отчита и ръст на поръчките от началото на годината, като в авиацията е регистрирано повишение от 47 на сто, в добива на газ – 24 на сто, а при другото оборудване – 10 на сто.

От компанията подчертават, че резултатите на отделните пазари са силно поляризирани, като най-силни са били в САЩ и развиващите се икономики, а най-слаби – в обхванатата от рецесия Европа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още