IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бернанке няма да присъства в Джаксън Хоул заради натоварен график

Случаят би бил прецедент за Бернанке и първо отсъствие на председател на Фед от събитието от 25 години

10:03 | 22.04.13 г. 3
Бернанке няма да присъства в Джаксън Хоул заради натоварен график

Председателят на американския Федерален резерв Бен Бернанке ще пропусне годишния симпозиум за монетарна политика в Джаксън Хоул заради проблеми с натоварената си програма, съобщи Ройтерс.

Това би било прецедент за Бернанке, откакто пое поста през 2006 г., и първото отсъствие на председател на Фед от 25 години. Конференцията, която се провежда в края на август сред разкоша на националния парк Grand Teton в щата Уайоминг, събира управители на централни банки от целия свят.

На запитване на Ройтерс говорителка на Фед е заявила, че Бернанке в момента не планира да присъства на събитието заради натоварения си личен график.

Заедно с предшественика си на поста Алън Грийнспан той периодично използваше събитието, за да представи важни инициативи на американската централна банка. През август миналата година председателят на Фед намекна за предстоящото предприемане на трети кръг от мащабни покупки на облигации.

През 2008 г. конференцията се превърна на практика в място на икономически щаб, тъй като там се струпаха политически фактори с надеждата да измислят начин за овладяване на финансовата криза след фалита на Lehman Brothers.

Тазгодишната среща бе смятана като отлична възможност за Бернанке да покаже, че централната банка е склонна да свие покупките на облигации, ако икономиката продължи да се подобрява, каквито се очакванията към момента.

Сега Фед изкупува всеки месец дългосрочни държавни облигации и ценни книжа, обезпечени с ипотеки, на стойност 85 млрд. долара. Очакванията са на предстоящото заседание на Комисията за свободния пазар, което ще се проведе на 30 април и 1 май, обемът на покупките да бъде запазен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Малко добро настроение в началото на седмицата не вреди ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
deant
преди 11 години
Подочух, че самия Бернаке е облякъл работен гащеризон и лично се е включил в печатането на пари, защото имали недостиг на хора в печатницата. Бил е засичан лично да кара 2 тонен камион до офисите на JPMorgan и Goldman. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
albobo76
преди 11 години
Бернанке да покаже, че централната банка е склонна да свие покупките на облигации - QE не само че няма да бъде свито, а дори ще бъде ускорено в близко бъдеще. Иначе цялата им финансова пирамида ще иде по дяволите и Бернанке го знае много добре. QE няма да спаси пирамидата, но отлага колапса й.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още