IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хю Джонсън: Възстановяването на ЕС ще бъде изненадата на 2013 г.

И скромен растеж би бил истински триумф на фона на срива от последните няколко години, твърди председателят на борда на директорите на Hugh Johnson Advisors

18:51 | 14.06.13 г. 2
Хю Джонсън: Възстановяването на ЕС ще бъде изненадата на 2013 г.

Вчера Световната банка понижи оценката си за световния икономически растеж през 2013 г., влошавайки прогнозите си за ръст в Китай, Индия и Бразилия, макар че подобри предвижданията си за САЩ и Япония. Почти мимоходом финансовата институция отбелязва упоритите проблеми в Европа, отбелязвайки, че нещата са били усложнени от мерките на строги икономии, припомня Yahoo! Finance.

Но според Хю Джонсън, председател на борда на директорите и главен инвестиционен директор на Hugh Johnson Advisors, всичко, което не води до активно влошаване на европейските проблеми, трябва да се разглежда като подобрение.

На практика Джонсън смята, че възстановяването на Европа през втората половина на годината вече започва да придобива форма. В сравнение с потъването от последните няколко години постигането дори на скромен икономически растеж би представлявало триумф, твърди той.

Мениджърът изтъкна, че забелязва едва доловима промяна в същността на положението в Европа. „Любопитни данни изглежда показват, че нещата се обръщат“, твърди той, позовавайки се на новини от Великобритания.

Дали той ще се окаже прав до голяма степен зависи от това колко бързо северните страни от еврозоната ще се откажат от мерките на строги икономии, забавящи икономическия растеж на държавите от групата PIIGS (Португалия, Ирландия, Италия, Гърция и Испания), смятат от Yahoo! Finance. Тъй като бизнес цикълът предполага, че предстои подобрение по всички показатели, въпросът е в това дали политиците ще продължат да застават на пътя му, добавят оттам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Сините камъни
преди 10 години
Все едно за потъващ кораб, специално да осигуриш техника, която под вода да запуши пробоя! И тая техника да е в пъти по-скъпа, от построяването на 27 или повече малки, но сигурни кораба!Е това е ЕС, потъващ гигант, с пробойна още в изграждането си.Защото, повтарям се, но е факт.ЕС се създаде единствено с една цел, да се създаде ЕЦБ, чрез която да контролират всички европейски народи.И на базата на моето уважение към европейските ценности, може ли някой да ми каже, какви всъщност са те? И моля, не употребявайте думата демокрация, защото демокрация и партийност са взаимно изключващи се понятия.Ако ценност е да си високомерен, много моля, не на мен такава ценност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 10 години
Ако не се окаже? Какво правим тогава?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още