IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

J.P. Morgan с ръст от 31% на тримесечната печалба на годишна база

Ръстът на приходите и по-малкият обем заделени резерви са в основата на положителния резултат

15:52 | 12.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
J.P. Morgan с ръст от 31% на тримесечната печалба на годишна база

Американската банка J.P. Morgan Chase & Co. обяви, че нетната й печалба за второто тримесечие е нараснала до 6,5 млрд. долара, или 1,60 долара на акция, докато година по-рано е била 4,9 млрд. долара, или 1,21 долара на акция, съобщи MarketWatch.

Общите нетни приходи са се увеличили до 25,21 млрд. долара от 22,18 млрд. долара през периода април-юни 2012 г.

Очакванията на анализатори, анкетирани от FactSet, бяха за печалба от 1,44 долара на акция и приходи от 24,97 млрд. долара.

Резервите за покриване на загуби от кредити са намалели със 78% до 47 млн. долара, съобщи Ройтерс. 

През второто тримесечие на миналата година обаче банката включи в резлтатите си по-голямата част от огромните загуби при търговия с деривативни инструменти, извършена на борсата в Лондон

Резултатите са силни във всички области на бизнеса, които банката развива, като в подразделението за инвестиционно банкиране приходите са нараснали до 9,9 млрд. долара от 9 млрд. долара година по-рано.

Приходите от акции и от активи с фиксирани доходи са се увеличили с 18% на годишна база. В ипотечното банкиране обаче приходите са намалели с 14% до 1,1 млрд. долара, след като лихвите се повишиха. 

"Ръстът на заемите в бранша продължава да бъде слаб, отразявайки предпазливата позиция на потребителите, на много от малките компании и на корпорациите", заяви главният изпълнителен директор на J.P. Morgan Джейми Даймън.

Компанията обяви, че капиталовата й адекватност е достигнала 10,4%.

В търговията преди отварянето на американските борси акциите на J.P. Morgan печелят 0,02% до 55,15 долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още