IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Goldman Sachs изненада приятно инвеститорите

Печалбата на американската банка за второто тримесечие се е удвоила

16:23 | 16.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Goldman Sachs изненада приятно инвеститорите

Печалбата на Goldman Sachs за второто тримесечие се е удвоила, предаде Bloomberg.

Нетната печалба на финансовата институция за периода е нараснала до 1,93 млрд. долара, или 3,7 долара за акция, от 962 млн. долара (1,78 долара за акция) година по-рано, съобщиха от компанията. Очакванията на анализаторите бяха за печалба на акция от 2,89 долара.

Приходите са нараснали с 30 на сто до 8,61 млрд. долара спрямо 6,6 млрд. долара година по-рано. Същевременно се отчита 27% повишение на разходите за възнаграждения до 3,7 млрд. долара – най-сериозното разходно перо на компанията, която изпълнява план за преструктуриране и свиване на харчовете.

От Goldman са се облагодетелствали сериозно от възстановяването на американската икономика, което се вижда от резултатите на звеното за операции с инструменти с фиксирана доходност, което е генерирало 2,46 млрд. долара - с 12 на сто повече спрямо второто тримесечие на миналата година.

Инвестиционното и кредитното звено на компанията, които инвестират собствения й капитал, са генерирали 1,42 млрд. долара спрямо 203 млн. долара година по-рано. Постъпленията от подразделението за акции са регистрирали ръст от 9 на сто на годишна база, от търговското банкиране възлизат на 4,31 млрд. долара, а от инвестиционното банкиране – на 1,55 млрд. долара.

Възвръщаемостта на собствения капитал за тримесечието достига 10,5%, докато анализаторите очакваха 8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още