IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови проблеми за Dreamliner

Самолет от модела на Boeing на Japan Airlines е трябвало да се приземи принудително в Бостън

15:32 | 19.07.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Нови проблеми за Dreamliner

Една машина от типа Boeing 787 Dreamliner е трябвало да се върне от полета си за Токио на летището в Бостън, след като в пилотската кабина се е показало съобщение за грешка, предава AFP.

Компютърът е показал грешка в горивната помпа в десния двигател, заяви говорител на авиокомпанията Japan Airlines в Токио. Самолетът е долетял обратно в Бостън като предпазна мярка. 

Там се е оказало, че не става дума за спешен случай или за проблем на сигурността, каза говорителят. Освен това инцидентът нямал "абсолютно нищо общо с батериите на самолета“. Машината се е приземила благополучно в Бостън.

Поради проблеми с литиево-йонните батерии през януари всички самолети от модела Dreamliner бяха изтеглени от пазара. С изключение на две машини  батериите на останалите са били повредени, а в един намиращ се на земята самолет е избухнал пожар. Boeing не бе в състояние да посочи причината за проблема, но американският производител предприе изменения в производството, след които се твърди, че безопасността на въздухоплавателното средство е гарантирана. От април насам машините могат да летят отново.

Japan Airlines притежава една от най-големите флотилии с Dreamliner и подобно на други авиокомпании редовно отчита проблеми с машините. 

За последно инцидент на лондонското летище Heathrow предизвика напрежение. Там на борда на приземен Boeing 787 на Ethiopian Airlines избухна малък пожар. Според британските власти обаче пожарът не е директно свързан с батериите на самолета. 

Същевременно от Thomson Airways заявиха, че един от техните самолети Dreamliner, пътуващ за Флорида, се е върнал в Манчестър като предпазна мярка, след като е “претърпял технически проблем”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още