IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на UPS намаля заради прехвърлянето на клиентите към по-евтини доставки

Обемът на доставките, извършени от компанията, е нараснал през второто тримесечие, но приходите не успяват да догонят този темп на ръст

18:10 | 23.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на UPS намаля заради прехвърлянето на клиентите към по-евтини доставки

Американската компания за доставка на колетни пратки United Parcel Service Inc (UPS) обяви спад на печалбата си за второто тримесечие, тъй като потребителите, особено изпращащите пратки в чужбина, са избрали по-бавните, но по-евтини доставки, съобщи Ройтерс.

За второто тримесечие UPS е спечелила 1,07 млрд. долара, или 1,13 долара на акция, спрямо 1,12 млрд. долара, или 1,15 долара на акция за същия период на 2012 г.

Общите приходи през периода са се повишили с 1,2% до 13,51 млрд. долара.

За второто тримесечие най-голямата компания за доставки на колетни пратки в света отчита ръст на изпълнените поръчки за чужбина с 5%, но спад на приходите от 3,4% заради използваните от потребителите повече обикновени вместо експресни доставки.

На вътрешния пазар обемите на доставки са нараснали с 1,9% на годишна база заради увеличаването на потребителите, пазаруващи онлайн. Приходите от вътрешните доставки са нараснали с 0,3%.

През юли от UPS бяха предупредили, че очакват печалба под очакваната от анализаторите заради слабата индустрия в САЩ, прехвърлянето на потребителите към по-евтините възможности за доставка и свръхпредлагането на пазара на въздушни доставки на товари в международен мащаб.

Компанията е смятана за икономически предвестник заедно с конкурентите си от FedEx Corp заради големия обем и разнообразие на стоки, които транспортират.

Производителите по целия свят се нагаждат към силни насрещни ветрове, включително към слабото икономическо възстановяване в САЩ, забавянето на растежа в Китай и рецесията в Европа.

Както те, така и търговците на дребно са все по-предпазливи по отношение на веригите за доставки, планирайки ги по-стратегически, за да избегнат експресните доставки. Това намалява разходите на производителите и търговците на дребно, но нанася силен удар по компаниите за доставки като UPS, които печелят повече от бързите куриерски услуги.

Към 17,30 часа акциите на компанията регистрират леко отстъпление от 0,4% спрямо цената при затварянето на борсите от вчера, понижавайки се до 17,97 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още