IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад в печалбата на Visa

Първите резултати след включването на компанията в Dow Jones Industrial Average са отрицателни

17:38 | 31.10.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Спад в печалбата на Visa

Американската компания за финансови услуги Visa Inc. отчете спад от 28% в печалбата си за четврътото тримесечие на фискалната година на, след като по-големият брой на обработените от нея плащания беше неутрализиран от миналогодишен ръст на данъчните резерви.

Печалбата от основните за компанията дейности за периода съвпадна с очакванията на Wall Street, въпреки че ръстът на общите приходи беше по-малък. Това бяха и първите обявени резултати откакто Visa беше включена към индекса Dow Jones Industrial Average. Акциите на компанията паднаха с 2,8% до 198,05 долара след приключването на редовната сесия на борсата.

Размерът на потребителски заеми не претърпя съществени промени, но разходите по кредитни и дебитни карти продължиха възхода си, тъй като все повече хора заменят плащанията чрез пари в брой и чекове за сметка на електронни такива. Visa и конкурентът ѝ Master Card Inc облагат с такса всяка транзакция, преминаваща през тяхнаа мрежа.

За приключващото на 30 септември тримесечие, компанията обяви печалба от 1,19 млрд долара или по 1,85 долара за акция от клас А. Данните от миналогодишното тримесечие бяха 1,66 млрд. и по 2,47 долара за същия клас акции.

Приходите от дейността на компанията се качиха с 8,9% до 2,97 млрд, а размерът на плащанията отбеляза ръст от 13%, достигайки 1,1 трилиона долара. Чуждестранните транзакции са се увеличили с 11%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 16 rate down comment 1
stoiloff
преди 10 години
НЕ ползвам вече банкови карти! :) Не искам някой без да си мърда пръста да ми взема хляба от устата на децата ни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още