IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Procter & Gamble спадна с 15%

Причината за слабите тримесечни финансови резултати са неблагоприятните валутни разлики и по-ниският брутен марж на печалбата

16:09 | 24.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на Procter & Gamble спадна с 15%

Най-големият производител на продукти за домакинството Procter & Gamble Co. отчете по-ниска тримесечна печалба от очакваното. Причината – неблагоприятните валутни разлики и по-ниският брутен марж на печалбата, предава агенция Ройтерс, цитирана от Yahoo Finance.

Производителят на Pampers и праховете за пране Tide е спечелил 3,43 млрд. долара, или 1,18 долара на акция за фискалното второ тримесечие, приключващо на 31 декември 2013 г. Резултатът е по-слаб от печалбата за 4,06 млрд. долара, или 1,39 долара на акция, година по-рано. В относително изражение понижението е с близо 15%.

Основният доход на една акция, намален с таксите за преструктуриране, се понижава с 1% до 1,21 долара. Анализаторите очакваха 1,20 долара за ценна книга.

Приходите от продажби на Procter & Gamble Co. нараснаха с 0,5 на сто до 22,28 млрд. долара, като съвпаднаха със средните очаквания на Wall Street. Печалбата от основна дейност се покачи с 3%.

Поделението на компанията за козметични продукти продължава да изпитва затруднения. Приходите от основна дейност не се измениха. Резултатите при продуктите с грижа за кожата разочароваха. Поделението на P&G за производство на продукти за здравето обаче регистрира най-големия ръст – цели 5%.

Брутният марж на печалбата отстъпи с 0,9 процентни пункта въпреки по-ниските производствени разходи.

Компанията не промени прогнозата си за продажбите през 2014 г. Очакванията за приходите от основна дейност, които изключват валутните разлики, както и придобиванията и продажбите на предприятия и дейности, са да нараснат с 3-4%, докато печалбата от основна дейност – с 5-7%

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още