IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бил Грос е завишил дела на щатските ДЦК в портфейла на Total Return Fund до 50%

Ръководителят на PIMCO смята, че най-големият облигационен фонд в света е напът да постигне исторически обрат в представянето си

15:31 | 11.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
Бил Грос е завишил дела на щатските ДЦК в портфейла на Total Return Fund до 50%

Ръководителят на инвестиционната компания Pacific Investment Management Co. (PIMCO) Бил Грос е завишил дела на американските ДЦК в портфейла на водещия й фонд до 50% през май от 41% през април, съобщава Bloomberg. Това е най-големият дял от юли 2010 г., когато той бе 54%.

Total Return Fund с активи за 229 млрд. долара е най-големият облигационен фонд в света, но нетните тегления от него продължават вече 13 поредни месеца.  

От началото на тази година възвръщаемостта му е само 3%, като по този показател е изпреварен от 61% от конкурентите си. През миналата година фондът отчете отрицателна доходност от -1,9% и бе изпреварен от 65% от конкурентите.

Според Бил Грос Total Return Fund е напът да постигне исторически обрат в представянето си и да се нареди сред челниците до края на годината. "Играта тече, PIMCO се завръща", казва той.

През май индексът за щатските ДЦК на Bloomberg се повиши с 1% - най-голямото повишение от януари (+1,8%). От началото на годината ръстът е 2,7% след спада от 3,4% през миналата.

PIMCO залага на ера на „нова неутралност“, характеризирана от глобален растеж клонящ към по-ниски, но по-устойчиви нива и лихвени проценти под предкризисните им нива.

Делът на ипотечните облигации в Total Return Fund през миналия месец се е повишил до 22% от 19% през април, което бе най-ниското ниво от юли 2010 г.

Американските корпоративни облигации са се понижили до 11% през май от 12% през април. Облигациите на развитите държави са увеличили дела си от 11% на 13%, а тези на развиващите се – от 7% на 8%.

Кешът и паричните инструменти в портфейла на фонда са имали отрицателен дял от -9% (нетно финансиране – бел. ред.) през април спрямо +5% в предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:10 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още