IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабер: Политиката на Федералния резерв е катастрофа

Според популярния инвеститор нарастването на неравенството в САЩ е резултат от действията на централната банка

16:52 | 18.06.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Фабер: Политиката на Федералния резерв е катастрофа

Това, което Фед направи е да вдигне цените на активите, както и разходите за живот. В същото време, тъй като увеличаващите се разходи за живот са по-високи, отколкото увеличението на заплатите, доходът на типичните американски домакинстват продължава да намалява в реално изражение. Такова становище изрази пред CNBC редакторът на Gloom, Boom & Doom Report Марк Фабер.

По думите му нарастването на неравенството в САЩ е резултат от действията на Фед. "Това е катастрофа", отбеляза популярният инвеститор.

Очаква се по-късно днес Федералният резерв да обяви поредното свиване на програмата си за изкупуване на активи в размер на 10 млрд. долара до общо 35 млрд. долара.

"Фед повишава цените на активите. Това води до по-малка достъпност – хората с по-ниски доходи не могат да купуват домовете си вече", добави той.

Според инвеститора въпреки последните си действия Федералният резерв всъщност "ще напечата дори повече пари".

"И така, с течение на времето инфлацията ще се ускори и ще понижи стандарта на живот на средното американско домакинството", посочи Фабер.

"Намираме се в манипулирани пазари и нищо не е особено евтино", допълни Марк Фабер. "Въпреки това мога да кажа, че златото е относително евтино в сравнение с акциите в настоящия момент", отбеляза още той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:06 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 5
Nikola666
преди 9 години
Съветите на Фабер са катастрофа. Особено за хората с по-ниски доходи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
trendline
преди 9 години
Всички знаем че е катастрофа. Само политиците викат: "Хайде още малко. Ден година храни". Скоро ще му се види края. А и батака който забъркаха в Арабския свят май му изтърват края.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още