IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P 500 може да удари 2 300 пункта в следващите 12 месеца

Фундаментите на капиталовия пазар в САЩ са изключително солидни, смятат анализатори

12:21 | 28.07.14 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
S&P 500 може да удари 2 300 пункта в следващите 12 месеца

Фондовият пазар в САЩ постига рекорд след рекорд, като тенденцията вероятно ще продължи и занапред, смятат експерти.

"В действителност S&P 500 може да достигне 2 300 пункта до 12 месеца", каза пред CNBC Роб Лутс, главен инвестиционен директор на Cabot Wealth Management. Широкият бенчмарк затвори търговията в петък на ниво от 1 978 пункта.

"Фундаментите на този пазар са изключително солидни", отбеляза анализаторът.

Монетарните условия са "може би най-оптимистично настроените през кариерата ми", добави той. Плюс това, по думите му тенденцията при корпоративното представяне е положителна.

Според Бърт Уайт, главен инвестиционен директор на LPL Financial, последния лек спад на Wall Street не означава край на бичия пазар.

"Истинският ключ ще бъде растежът на печалбите", заяви той. "Нашата прогноза е, че ще бъде постигнат растеж на печалбата в обхвата от 5 дo 10 на сто. И ако това бъде постигнато, то тогава фондовият пазар може да нарасне с 5, 6, 8%", допълни той.

По думите му ръстът на печалбите пред тази година е изненадващо силен. Според главния инвестиционен директор на LPL Financial това означава, че главните изпълнителни директори ще започнат да отварят портфейлите си.

"Мисля, че бизнес разходите ще бъдат катализатор за останалата част на този бичи цикъл", каза още Уайт.

Що се касае до обсъжданата заплаха, че повишаването на лихвените проценти може да е в ущърб на пазара, Роб Лутс не е притеснен.

"Мисля, че лихвените проценти биха могли да бъдат покачени с 200 базисни пункта преди да се появи реален натиск върху акциите", каза той.

Според него последната порция глобална нестабилност не е разтърсила пазара, нито пък е повлияла на действията на Федералния резерв на САЩ, което допълнително е спомогнало за засилване на американския капиталов пазар.

"Това подсказва, че има покупателна сила на този пазар", заяви Lutts. "Така че аз мисля, че той ще расте по пътя на най-малкото съпротивление", добави анализаторът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
michaelis
преди 9 години
ше удари ве и до там ше стигне и после на 1000рка, че там има един малък грозен гап където не е затворен на около илядо и триста ... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още