IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще се присъединят към новите санкции на ЕС срещу Русия

Мерките ще засилят политическата изолация на Москва, както и икономическата цена за Путин и обкръжението му, заяви президентът Обама

22:04 | 11.09.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ ще се присъединят към новите санкции на ЕС срещу Русия

Белият дом заяви, че ще се присъедини към новите санкции на ЕС срещу Русия, като се очаква да те бъдат конкретизирани и от двете страни в петък, съобщава Ройтерс.

"Ще задълбочим и разширим санкциите във финансовия, енергийния и отбранителния сектори", заяви президентът Обама. "Тези мерки ще засилят политическата изолация на Русия, както и икономическата цена, особено в области, които са важни за президента Путин и обкръжението му."

Председателят на Съвета на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой заяви днес, че новите санкции срещу Русия ще бъдат въведени от утре (12 септември).

Ромпой обясни, че до края на този месец Комитетът на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел ще направи преглед на изпълнението на мирния план в Украйна. След този преглед ще се вземе решение дали санкциите да не бъдат отменени.

Новите ограничения вероятно ще са насочени към руските държавно контролирани петролни компании „Роснефт“ и „Транснефт“, петролното поделение на газовия гигант „Газпром“ - „Газпромнефт“, както и към ВПК, Уралвагонзавод, Оборонпром и Обединена авиостроителна корпорация.

На трите петролни компании се очаква да бъде отказан достъп до дългосрочно финансиране от европейските банки. Санкциите могат да се окажат сериозен проблем за „Роснефт“, която вече поиска държавна помощ от 42 млрд. долара.

Също така ще бъде разширен списъкът на руските физически и юридически лица с визови ограничения и замразени активи, като към тях ще бъдат включени сепаратистките лидери в Украйна. Новите санкции се разпростират и върху някои стоки с двойна употреба.

Русия от своя страна обяви, че е готова с ответните санкцииАко ЕС въведе нови ограничения срещу руската икономика, Москва може да забрани вноса на автомобили и на изделия от леката промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

11
rate up comment 8 rate down comment 5
dakl
преди 9 години
Излиза че не САЩ аЕС са инициатор и организатор на антируските санкции. Цирк. Явно и международните отношение важи максимата , крадецът най силно вика дръжте крадеца!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 8 rate down comment 1
Спящият бик
преди 9 години
Ха-ха! В отговор на санкциите руснаците пак щели да карат само москвичи?! Ще им пръднат на ауспусите на западните автомобили!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 9
michaelis
преди 9 години
Еееехх Micky нали Саддама, Кадафито, Аятолаха, Венецуела, Еквадор и т.н. се опитваха да ги направят тея работи = петрола в собствени валути или злато, но нали видя кво стана, ако стане това, че петрола от днес за утре да се продава в злато, бартер или нещо различно от долар, то на САЩ им давам 5 мин. няма и толкоз да фалират. Излизането няма да е толкова лесно, то вече е започнало и американците виждат кво става, а те не са прости даже никак не са и са се приготвили 100% по някакъв начин, но предстои да видим, ако са неподготвени, то значи, че ще има война и толкоз
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 17 rate down comment 7
0pk
преди 9 години
УСА се изживяват като вселенска банка, а когато една банка престане да дава кредити, какво става с нея? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 21 rate down comment 9
STRAHO
преди 9 години
Целия този кървав театър е за да ударят Башар Асад и вземат Сирия "през задната врата" защото Русия застана на "Парадния вход" и ги изрита. А че хора умират по толкова жесток начин изобщо не ги е грижа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 14 rate down comment 9
Mavi Goz
преди 9 години
Как кой - лошите! Сигурно Путин! хахаха!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 27 rate down comment 1
STRAHO
преди 9 години
"Министър Даниел Митов уточни, че заплахата от Ислямска държава е доста сериозна и допълни, че за пръв път терористична организация успява да се сдобие с такива територии и да произвежда петрол, който продава."За тия продавачи санкции няма ли? КОЙ купува от тях?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 20 rate down comment 12
Mavi Goz
преди 9 години
Никой не знае какво точно ще стане, но скоро ще разберем - май точно това се кани да прави Русия в някакво все още необявено бъдеще. Даже западът с идиотските си санкции насила тика руснаците натам.Другата хипотеза е, че всъщност патакламата в Украйна и санкциите са превантивно-наказателна операция с цел да се попречи именно на това намерение на Русия. Изтеглянето на инвестициите от Китай пък са предупреждение към него да не се заиграва с Русия на тази тема... хехе! Скоро ще стане ясно накъде отиват нещата. Още когато направиха преврата в Киев писах, че до края на годината светът вече няма да е същия. И тогава - много минуси, подигравки, епитети, етикети.... хехе!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 22 rate down comment 14
dakl
преди 9 години
Най после Русия получи истински шанс да раздвижи своята икономика. Страната която до сега кредитираше САЩ и ЕС изведнъж получи възможност собствените си не малки доходи да ги насочи към собствената си икономика, а не да продължава да купува американски държавни ценни книжа срещу лихва по малка от процент, а да получава след това със собствените си пари кредитиране от Запада срещу 5-6 % годишно!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 2
dr.5rov
преди 9 години
Ако можеше да стане, отдавна да е станало. Нали цялата тази патаклама е точно за това - едните искат да могат да правят това, което си написал, а другите не дават. И тези които не дават държат нещата в ръцете си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още