IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ ще се присъединят към новите санкции на ЕС срещу Русия

Мерките ще засилят политическата изолация на Москва, както и икономическата цена за Путин и обкръжението му, заяви президентът Обама

22:04 | 11.09.14 г. 11
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
САЩ ще се присъединят към новите санкции на ЕС срещу Русия

Белият дом заяви, че ще се присъедини към новите санкции на ЕС срещу Русия, като се очаква да те бъдат конкретизирани и от двете страни в петък, съобщава Ройтерс.

"Ще задълбочим и разширим санкциите във финансовия, енергийния и отбранителния сектори", заяви президентът Обама. "Тези мерки ще засилят политическата изолация на Русия, както и икономическата цена, особено в области, които са важни за президента Путин и обкръжението му."

Председателят на Съвета на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой заяви днес, че новите санкции срещу Русия ще бъдат въведени от утре (12 септември).

Ромпой обясни, че до края на този месец Комитетът на постоянните представители на държавите от ЕС в Брюксел ще направи преглед на изпълнението на мирния план в Украйна. След този преглед ще се вземе решение дали санкциите да не бъдат отменени.

Новите ограничения вероятно ще са насочени към руските държавно контролирани петролни компании „Роснефт“ и „Транснефт“, петролното поделение на газовия гигант „Газпром“ - „Газпромнефт“, както и към ВПК, Уралвагонзавод, Оборонпром и Обединена авиостроителна корпорация.

На трите петролни компании се очаква да бъде отказан достъп до дългосрочно финансиране от европейските банки. Санкциите могат да се окажат сериозен проблем за „Роснефт“, която вече поиска държавна помощ от 42 млрд. долара.

Също така ще бъде разширен списъкът на руските физически и юридически лица с визови ограничения и замразени активи, като към тях ще бъдат включени сепаратистките лидери в Украйна. Новите санкции се разпростират и върху някои стоки с двойна употреба.

Русия от своя страна обяви, че е готова с ответните санкцииАко ЕС въведе нови ограничения срещу руската икономика, Москва може да забрани вноса на автомобили и на изделия от леката промишленост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 09.09.22 г.
403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 10
mick
преди 9 години
Какво би станало ако Русия, а и не само Русия започне да продава всяка една стока за националната си валута - може цената да е уговорена в злато, в долари и т.н. но да се продава само в стойността в рубли например. Който иска - купува рубли и след това купува - петрол или газ или еди какво си. Цялата тая трансформация може да се прави автоматично при покупка - имаш долари, юани, евра, автоматично се купува съответното количество рубли/по съответната базова цена/ да речем и се извършва сделката.Използването на резервна валута реално подкопава местната валута и подкрепя резервната.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още