IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С големи усилия големите американски банки преминават стрес тестовете на Фед

Поделенията на Deutsche Bank и Banco Santander в САЩ се провалиха

10:01 | 12.03.15 г. 4
Автор - снимка
Създател
С големи усилия големите американски банки преминават стрес тестовете на Фед

С големи усилия четири от най-големите имена на Wall Street успяха да преминат тазгодишните стрес тестове на Федералния резерв на САЩ (Фед), докато две американски поделения на чужди банки се провалиха, предава Wall Street Journal. Изданието посочва ограниченията, които годишните проверки налагат на големите банки повече от шест години след финансовата криза.

Goldman Sachs Group Inc., J.P. Morgan Chase & Co. и Morgan Stanley получиха зелена светлина да върнат повече от спечеленото на инвеститорите, но само след като коригират първоначалните си искания, с което трябва да убедят Фед, че покриват минималните изисквания за капиталовите буфери.

Bank of America Corp. получи одобрение да разпредели дивидент, но при допълнителни условия, след като Фед откри „определени слабости“ в способността на банката да измерва загубите и приходите, както и заради слабости във вътрешния контрол. Банката може временно да зарадва инвеститорите, като увеличи дивидента или обема на обратните изкупувания на акции, но трябва да внесе коригиран план, в който да опише намеренията си до 30 септември. Ако Фед не е доволен от напредъка на банката, може да замрази преразпределението на част от капитала й.

BofA е единствената от шестте най-големи американски банки, която няма да увеличава размера на дивидента. Но пък ще увеличи обратните изкупувания. Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 12:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 0
Grosss
преди 9 години
Над 190 трилиона долара е сумарният дълг на целият свят при 60 трильонаБВП,а при такова съотношение познайте кой го отнася?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
и как така все чуждите банки се провалят, а американските не, ей тва ми е много чудно .......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 0
nobel
преди 9 години
Зарежи другото, ами не всички са успели да минат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 0
Jorkata
преди 9 години
ПРи положение, че банките явно или тайно участват в разработването на тия тестове и въпреки това едвам минават... не ми се мисли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още