IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nasdaq открива сесията с 1% ръст*

Пазарните участници пренебрегват негативните данни за заетостта в САЩ през юли

17:27 | 05.08.15 г.
Nasdaq открива сесията с 1% ръст*

Американските индекси отчитат повишения в сряда, след като инвеститорите реагират на икономическите данни и смесените коментари от представители на Фед по отношение на бъдещето на монетарната политика.

Apple е на положителна територия след спада с близо 3 на сто в изминалия ден. Акциите на компанията скачат с 1,4 на сто.

Netflix добавя 4,2 на сто, след като във вторник потвърди плановете да разшири дейността си в Азия.

Акциите на Disney спадат с 9%, след като тримесечният финансов отчет на компанията остана под прогнозите.

Доходността по 2-годишните ДЦК на САЩ е 0,73%, а тази по 10-годишните oблигации – 2,26%. Доларът е почти без изменение спрямо основните валути.

"Мисля, че има наистина две неща се случват", казва пред CNBC Джак Aблин, главен инвестиционен директор в BMO Private Bank. "Един от тях е, че има нарастващо чувство, че Фед не знае какво ще прави. Другото, което възпира инвеститорите постепенно, е докладът за работните места в петък".

На икономическия фронт докладът на ADP за заетостта показа 185 хил. нови работни места в частния сектор през юли, под очакванията за 215 хил.

Пазарните участници реагират и на коментарите на представителя на Фед в Атланта Денис Локхарт, който говори пред The Wall Street Journal във вторник. Локхарт заяви, че икономиката е готова за увеличение на краткосрочните лихвени проценти и ще трябва да се влоши значително, за да може централната банка да не предприеме подобен ход.

* Актуално към 17:20 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още