IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страстите в кандидат президентската кампания в САЩ се разгарят

Хилари Клинтън и Джеб Буш си размениха реплики кой е подпомогнал подема на "Ислямска държава"

09:05 | 16.08.15 г. 8
Автор - снимка
Създател
Страстите в кандидат президентската кампания в САЩ се разгарят

Страстите в кандидатпрезидентската кампания в САЩ започват да се разгарят. Водещият претендент на демократите за президентската кандидатура на изборите в САЩ през 2016 г. Хилари Клинтън отвърна на коментарите на републиканеца Джеб Буш, че политиката на американския президент Барак Обама за Ирак е създала нестабилност, довела до възхода на групировката "Ислямска държава, пише Ройтерс, цитирана от БТА.

Клинтън, която беше държавен секретар в правителството на Обама, насочи вината към брата на Джеб Буш - бившия американски президент Джордж У. Буш, който започна воденото от САЩ нахлуване в Ирак през 2003 г. и също така подписа споразумението за изтегляне на американските войски.

Джеб Буш, претендент за кандидат-президентската номинация на републиканците, казва, че Обама е пропуснал възможността да остави в Ирак за всеки случай около 10 000 войници, когато американските сили са се изтеглили през 2011 г.

Джордж У. Буш сключи с правителството на Малики в Ирак, определило края на 2011 г. като дата за изтегляне на американските войски, припомня обаче Хилари Клинтън.

Междувременно друг претендентът за номинацията на републиканците за кандидат-президент на САЩ Доналд Тръмп коментира,  че ако бъде избран за държавен глава, ще депортира всички имигранти, които нямат документи, и ще анулира указите на президента Барак Обама за имиграцията, допълва bTV, позовавайки се на информация на БТА.

"Ще запазим семействата заедно, но те трябва да си тръгнат", заяви Тръмп в интервю за телевизия Ен Би Си Нюз. Попитан от водещия какво ще стане с незаконните имигранти, които може да няма къде да отидат, Тръмп отговори: "Ще работим с тях."

"Те трябва да си тръгнат... ние или имаме страна, или нямаме страна", добави той. Тръмп заяви също така, че ще трябва да анулира указите на Обама за имиграцията, включително този, който защитава от депортиране децата на родители, дошли незаконно в САЩ.

Вчера Тръмп каза, че е готов да даде един милиард долара за своята предизборна кампания, ако е необходимо, посочва ТАСС. На журналистически въпрос дали може да отдели един милиард долара за кандидат-президентската надпревара, той отговори, че ще го направи, ако трябва."

"Аз изкарвам по 400 милиона долара на година, така че какво значение има това", каза той на проява в щата Айова.

Изборите в САЩ са насрочени за 2016 година. В момента обаче кандидатите се борят за номинация от партиите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:43 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
Ами не гледай само чуждата , така наречена българска телевизия и може и да понаучиш нещо!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 14 rate down comment 10
michaelis12
преди 8 години
Кви манипулатори бе охлюфф нали сега са демократи на власт кво искаш?? Или и те изпълняват заповеди от Кремъл ама с американски танкове ... Баси простото племе ей, кланят се на некви военолюбци, а либийците уж прости ама разпознаха кой им пали къщата ама не е Москва и Пекин. а тукашните разбирковци очила им треат и стига с тоа Газпром и Лукойл ами хои и си точи от Шел, ОМВ и т.н. те всички са картел ама нали пипето не ви стига и е от Русия. Нищо бе нека тея клановете пак да вземат властта и да им счупат шарейката в Черно море барем мирясат ако ли не то чао на всички
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 18
bgMan
преди 8 години
Брейййй, добре че има подобни манипулатори като теб, микаелис и мави да ни светнат че рожбите на българосъветската дружба (и КГБ) като А. Луканов, ген. Любен Гоцев и Сие, Жан Виденов, Георги Първанов всъщност са изпълнявали волята на САЩ а не на Русия както си мислехме всички...!!!Сега очаквам нЕкой ден да да почнете да твърдите че така обичаните у нас честни компании като Лукойл и Газпром не са руски, а всъщност са дълбоко законспирирани дъщерни дружества на Шеврон и на рептилите от Орион.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 13
michaelis12
преди 8 години
тея *** сега от алчнотия ше си признаят и без бой за всичките тъпотии които са сътворили. Почва едно вадене на кирливи ризи, кат ги гледам наще абдали в нашия проскубан парламент от де ли са се научили да му се невиди ..... Същите *** са тея в Сашш като у нас, а само се пишат разбирачи и демократи - егати *** и тея управляват света смяяятай?!!..... (е вече почти не) но си живеят още на стари лаври ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 10
Сините камъни
преди 8 години
Ами да спре САЩ да ограбва и да предизвиква безредие и безработица по цял свят и хората изобщо няма и да се сетят за Америка!Емигрантите да не са тръгнали от добро да напускат родните си места!Къде бягат от война, къдеот безработица!Пример, България!С чия помощ беше унищожена икономиката ни?Кой ни взе пазарите и обрече на глад милиони?Кой превърна българина в икономически емигрант?Износителите на демокрация! САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още