IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хилари Клинтън: Не съм споделяла класифицирана информация

Има подозрения, че бившият държавен секретар на САЩ е включила секретни данни в свои имейли

09:22 | 26.07.15 г. 1
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Хилари Клинтън заяви, че не е използвала личния си имейл, за да изпраща класифицирана информация, когато е била държавен секретар на САЩ и оспорва констатациите на държавните регулатори, които твърдят, че нейни имейли са съдържали материали, които е трябвало да се считат за тайна, пише Wall Street Journal.

Въпреки че главният инспектор на разузнавателните служби заключи, че Клинтън е изпратила най-малко четири имейла с класифицирана информация, кандидатът на Демократическата партия за президент на САЩ, заяви в събота, че не е разпространявала некласифицирани данни през личния си профил.

“Фактите са доста ясни: Не съм изпращала, нито получавала нещо, което се е смятало за класифицирано по това време”, обясни Клинтън пред репортери в Айова.

Главният инспектор обяви своите разкрития в писмо, което изпрати до Конгреса тази седмица. Клинтън твърди, че не знае за кои имейли става дума, но предполага, че може би информацията е била класифицирана на по-късен етап.

"Това, което виждаме тук, е много типичен вид дискусия, до известна степен разногласие между различните части на правителството за това какво трябва и какво не трябва да бъде обявявано публично", коментира още Клинтън.

По думите ѝ дебатите между правителствените агенции нямат "нищо общо" с нея.

Генералният инспектор е отнесъл въпроса до контраразузнавателното звено на Федералното бюро за разследване. Инспекторът е разгледал само около 40 от всичките 55 хил. имейла на Клинтън, но твърди, че вероятно в останалите може да се намери още по-тайна и свръхсекретна информация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

1
rate up comment 33 rate down comment 1
ing5rov
преди 8 години
Омаскаряването започна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още