IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп ще обжалва замразяването на втория имиграционен указ

В рамките на няколко часа двама федерални съдии в щатите Хавай и Мериленд блокираха влизането в сила на спорния текст

09:22 | 17.03.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще обжалва съдебното решение да се преустанови действието на втория му указ по въпросите на миграцията, предаде AFP, цитирана от БТА. 

"Възнамеряваме да обжалваме това погрешно съдебно решение", заяви говорителят на Белия дом Шон Спайсър. Той уточни, че юристите на Белия дом ще преценят коя е най-подходящата стратегия за обжалване, след като получат разяснения по съдебните решения.

В рамките на няколко часа двама федерални съдии в щатите Хавай и Мериленд вчера вечерта и тази сутрин блокираха влизането в сила на спорния текст, който забранява на гражданите на шест мюсюлмански страни да влизат в САЩ.

Съдиите приеха аргументите на демократични щати и на правозащитни активисти, че указът дискриминира мюсюлманите.

Тръмп заяви, че съдебната система е политизирана и че се наблюдава "безпрецедентна злоупотреба с власт", което кара САЩ "да изглеждат слаби" чрез блокирането на политиката му.

"Ще отнесем въпроса толкова високо, колкото е нужно, дори до Върховния съд, ако трябва. Ще спечелим. Ще защитим гражданите си на всяка цена", заяви Тръмп на среща с обществеността в щата Тенеси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
khao
преди 7 години
ти колко долно парче си. до оня ден друга песен пееше ... нали Обама беше ислямист от Хаваите ? ... а мериленд в кой океан е?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Императорът
преди 7 години
Пълен абсурд: някакъв селски садия-туземец да забранява указ на президентът на САЩ !!! Какво му пука на мерзотнякът - келявите му островчета са посред океанът и талибанците няма да доплават дотам през половината планета - а че ще нахлуят на материкът - все му е тая.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още