IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Манучин: Джанет Йелън остава сред разглежданите кандидати за председател на Фед

Според финансовия министър на САЩ „има много страхотни хора“, които също се взимат предвид за поста

20:15 | 12.09.17 г.
<p>
	Джанет Йелън и Стивън Манучин. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джанет Йелън и Стивън Манучин. Снимка: Архив Ройтерс

Финансовият министър Стивън Манучин заяви, че се обмисля Джанет Йелън да запази позицията си на председател на Федералния резерв, но „има много страхотни хора“, които също се взимат предвид за поста, съобщава CNBC.

В изказване на конференция, организирана от CNBC и Institutional Investor, Манучин казва, че работи с президента Доналд Тръмп, за да запълни позицията на председател на Фед. Мандатът на Йелън изтича в началото на следващата година.

Тръмп заяви, че икономическият съветник на Белия дом Гари Кон е кандидат, но Манучин не коментира дали Кон наистина е сред обсъжданите лица.

„Очевидно ще уважа конфиденциалността на процеса и няма да коментирам конкретни хора, които президентът обмисля“, заяви Манучин. Белият дом трябва да запълни няколко празни места във Фед, включително това на заместник-председателя Стенли Фишер, който подаде оставка миналата седмица.

Твърди се, че Тръмп не е доволен от Кон, след като директорът на Икономическия съвет на Белия дом публично смъмри президента за реакцията му около агресията в Шарлоствил.

Манучин обаче все пак заяви, че Йелън също остава сред кандидатите.

„Работя отблизо с президента по въпроса. Той не е взел никакви решения и това е едно от нещата, които все още обмисля“, заяви Манучин.

„Има много добри хора. Председателят очевидно е много талантлива и е взета предвид, но има много страхотни хора, с които се срещаме и също обмисляме“.

Манучин не коментира отношенията на Кон с президента. В отговор на въпрос за неговите отношения с Кон финансовият министър заяви, че двамата работят в тясна сътрудничество по данъците и ще се срещнат с президента на вечеря във вторник вечер.

„Нека просто да кажа, че оценявам работата с него“, каза Манучин, който е работил с Кон в Goldman Sachs.

По информация един от бившите гуверньори на Фед – Кевин Уорш, също е възможен кандидат за позицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още