IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Чикагската фондова борса се отказа от сливане с китайски консорциум

Решението подчертава враждебната среда, пред която са изправени китайските купувачи по време на управлението на Доналд Тръмп

18:52 | 06.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Чикагската фондова борса (Chicago Stock Exchange) обяви, че официално е прекратила споразумението си за сливане с консорциум, ръководен от китайски инвеститори, след решението на 15 февруари на Комисията за ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) да блокира подобна сделка, предава Financial Times.

С постиганото взаимното споразумение за отказ от подобно сливане приключва двугодишната битка на Chicago Stock Exchang да получи одобрение от американския регулатор за продажбата на значителен дял от акциите си на китайската инвестиционна група North America Casin Holdings Inc. 



Според Ройтерс това само подчертава доста враждебната среда, пред която са изправени китайските купувачи по време на управлението на САЩ от администрацията на президента Доналд Тръмп.

При отхвърлянето на сделката SEC заяви, че липсва достатъчно информация за бъдещите купувачи, което може да застраши възможността за наблюдение на дейността на борсата след сделката.

Придобиването, което беше предложено през февруари 2016 г., струва 25 млн. долара. То е дело на Chongqing Casin Enterprise Group – частна компания, която инвестира в недвижимо имущество и финанси.

Самата борса е сравнително малка и представлява 0,5% от американската търговия с акции. Тя обаче се надяваше, че продажбата ще увеличи пазарния ѝ дял заради листването на китайски компании в САЩ, както и заради китайските инвестиции в акции, които се търгуват в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още