IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските борси започнаха сесията с понижения*

Разочароващият отчет на Home Depot оказва натиск в началото на търговията

17:28 | 15.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Акциите на американските борси започнаха сесията във вторник с понижения, след като Home Depot обяви продажби за тримесечието, които не оправдаха очакванията, съобщи CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones спадна с повече от 200 пункта във вторник сутринта, като най-големи понижения регистрират Home Depot и Boeing.

Основният индекс S&P 500 се понижава с близо 0,8% след отварянето на търговията при загуби в секторите на информационните технологии и потребителските стоки.

Технологичният Nasdaq изтрива повече от 1%, като Apple, Amazon, Microsoft и Alphabet поевтиняват с по над 1%.

Home Depot обяви печалба за първото тримесечие, която не оправда очакванията на Wall Street, а пролетта е особено важен сезон за търговеца на стоки за дома. Акциите на компанията поевтиняват с 1,6% в началото на търговията.

Индексите се оцветиха в червено и заради продажбите на дребно в САЩ, които забавиха темпа си на растеж през април до 0,3% на месечна база, оставайки под пазарните очаквания за 0,4%. За сравнение, през предходния месец продажбите на дребно в най-голямата икономика в света отчетоха повишение от 0,8%. Така или иначе през април се отчита ръст на продажбите на дребно за втори месец подред, което е още едно доказателство за ускоряването на икономиката след по-слабото начало на годината.

Индексът на долара, който следи движението му спрямо кошница от други валути, се покачва с близо 0,75% до 93,27 пункта.

В същото време според анализаторите, макар че инвеститорите първоначално се съмняваха, че Федералният резерв ще бъде достатъчно смел, за да увеличи лихвените проценти четири пъти през 2018 г., пазарът постепенно започва да се "доближава" до идеята, че Фед може да повиши лихвите през юни, септември и декември.

Трейдърите за първи път в понеделник оцениха на 51% шанса за четвърто увеличение на лихвените проценти тази година. Силните данни във вторник само ще окуражат вярата на тези инвеститори, пише CNBC.

* Данните са актуални към 17:15 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още