IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страхува ли се Тръмп от доклада на Мълър?

Има много въпросителни около действията и думите на американския президент около разследването на Робърт Мълър и делото срещу Пол Манафорт

12:45 | 04.08.18 г.
<p>
	Робърт Мълър. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Робърт Мълър. Снимка: Ройтерс

Неговият коментар беше ясна част от усилията на екипа на Тръмп да мотивира поддръжниците на президента да се явят на изборите, за да предотвратят надигането на „синя вълна“, която да помогне на демократите да завземат Камарата на представителите.

Очаква се Мълър да представи доклад с доказателства, който заместник-главният прокурор Род Розенщайн ще бъде принуден да изпрати до Конгреса за евентуален вот на недоверие.

Малко вероятно е републиканците да се обърнат срещу президента, особено след големите усилия на Тръмп да убеди своите поддръжници, че кампанията на Мълър е обвързана с корупционни практики, като действа несправедливо и с явни пристрастия. 

Историята може да изглежда по-различен начин, ако на ноемврийските избори спечелят демократите.

Тъй като никой извън приближените хора на Мълър не знае какви и колко са доказателствата срещу Тръмп, а малко хора, които не са в орбита около президента, имат ясна представа за потенциалното влияние, е невъзможно да се каже със сигурност какво е мотивирало сегашното развитие в защитата на президента.

Съобщенията на Тръмп в Twitter накараха обществеността да обърне внимание към предишните действия на президента, свързани с обвиненията за тайно договаряне с Русия, като отново изплува на повърхността случая с уволнения от Тръмп бивш директор на ФБР Джеймс Коми, който също разследваше случая с руската намеса.

Това добавя още съмнения около намерението на Тръмп да приключи сагата около разследването.

Джулиани и представители от Белия дом, сред които и говорителката Сара Сандърс, твърдят, че президентът само „упражнява правото си на свобода на словото и дава мнение по въпроса“.

Не е ясна каква е причината за последната намеса на Тръмп при случая „Мълър“, но се вижда, че президентът е разтревожен от краха в отношенията си с Коен на фона на нарастващите спекулации, че единственият му довереник може да се съгласи на сделкан ако бъде обвинен.

Въпреки че от Белия дом твърди, че процесът срещу Манафорт за укриване на данъци чрез чуждестранни сметки няма нищо общо с Доналд Тръмп, съобщенията на президента в Twitter доказват точно обратното, добавя още CNN.

Според някои хора, запознати със случая, щом Тръмп се опитва да се противопостави на разследването, той се страхува от евентуалните разкрития, които могат да бъдат направени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още