IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на ваксини срещу Covid-19 подсилиха представянето на Pfizer

Силният финансов отчет на фармацевтичния гигант през второто тримесечие бе подпомогнат и от продажбите на лекарството Paxlovid

20:32 | 28.07.22 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp; Jeoffrey Guillemard/Bloomberg</em></p>

Снимка:  Jeoffrey Guillemard/Bloomberg

Американската фармацевтична корпорация Pfizer надмина очакванията на Wall Street, като публикува силни резултати за второто тримесечие на годината, подпомогнати от продажбите на ваксината срещу коронавируса и на лекарството Paxlovid, съобщи CNBC.

Приходите от продажби на компанията са достигнали 27,7 млрд. долара, което е било с 47% повече спрямо същия период на 2021 г. Освен това, това е била и най-голямата печалба за тримесечие в историята на компанията.

За сравнение - очакванията на Wall Street бяха за печалба на акция от 1,78 долара спрямо достигнати 2,04 долара, и за приходи от продажби на стойност 25,7 млрд. долара спрямо достигнатите близо 28 млрд. долара.

Ваксината на компанията против коронавируса е допринесла с приходи в размер на 8,8 млрд. долара, докато продажбите на Paxlovid са достигнали 8,1 млрд. долара. Pfizer остави насоките си за продажбите за 2022 г. без промяна.

Американската Администрация по храните и лекарствата предупреди производителите на ваксини да започнат работа по дози, с които ще се тартегират подвариантите на омикрон BA.4 и BA.5, които в момента са доминиращи в САЩ. Двата подварианта доведоха до лятна вълна на заразата в страната, тъй като се предават по-лесно спрямо предходните варианти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.
Финанси виж още