IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Насим Талеб: Давос е загуба на време

Единствената причини, заради която хората ходят на икономическия форум, е „за да си пуснат визитките“

10:17 | 20.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Насим Талеб: Давос е загуба на време

Годишната среща на Световния икономически форум в Давос е „загуба на време“, смята авторът на бестселъра „Черния лебед“ Насим Талеб.

Единствените причини, заради които хората присъстват на това събитие, са „да си пуснат визитките“ и „да бъдат сред успешни личности“, заявява Талеб за Bloomberg.

Самият Талеб бе сред лекторите на срещата през 2009 година, припомня агенцията.

Мнението на автора е, че хората, които присъстват на икономическия форум, няма да успеят да решат проблемите на световната икономика. Причината е, че те не осъзнават истинските въпроси, които трябва да бъдат обсъждани.

Според Талеб всички са се вторачили в рецесията, но не това е основният проблем. Той е свързан с емитирането на дълг от правителствата, категоричен е специалистът.

Сред темите, които се очаква да бъдат обсъдени на предстоящата през 2011 година среща в Давос, са проблемите на еврото и корупцията в глобален мащаб. Форумът ще започне в началото на януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още