IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сейф ал Ислам: На прага на гражданска война сме!

Войната може да унищожи петролните богатства на Либия, предупреждава синът на Муамар Кадафи

08:06 | 21.02.11 г. 8
Автор - снимка
Създател
Сейф ал Ислам: На прага на гражданска война сме!

Синът на либийския лидер Муамар Кадафи, Сейф ал Ислам предупреди, че страната е на прага на гражданска война, която може да унищожи петролните й богатства, съобщи АФП.

В обръщение по националната телевизия той призна, че либийската армия е допуснала грешки по време на протестните акции на опозицията, защото не е била подготвена да се бори срещу демонстранти.

Ислам обаче окачестви като преувеличени твърденията за стотици загинали по време на протестите, като увери, че от началото на безредиците в Бенгази са убити 84 души, а в Байда - 14.

"Медиите съобщават неверни данни", допълни той.

По същото време, когато синът на Кадафи говореше по телевизията, правозащитната организация Хюман райтс уоч оповести най-новите данни за броя на жертвите през последните четири дни - най-малко 233 загинали, съобщи Ройтерс.

Сейф ал Ислам заяви също, че в Либия цари хаос, а сепаратистки движения, действащи от чужбина, заплашват националното единство на страната.

По думите му зад събитията в град Байда стоят ислямистки групировки, които "вече са обявили за създаването там на ислямско емирство".

Синът на Кадафи заяви, че насилието в страната било предизвикано от "наети от бизнесмени арабски и африкански наемници".

Сейф ал Ислам увери, че баща му се намира в Либия, армията го подкрепя като "лидер на битката в Триполи" и ще възстанови реда в страната "на всяка цена".

"Ще се бием до последната минута, до последния куршум", подчерта той.

Сейф ал Ислам призна, че в ръцете на опозицията са попаднали много армейски оръжия, включително танкове и оръдия, а няколко военни бази са превзети от демонстрантите.

39-годишният Сейф ал Ислам окачестви като "дезинформация" съобщенията в медиите, че режимът всеки момент ще рухне. "Либия не е Египет или Тунис, тук положението е различно", подчерта той.

В обръщението си синът на Кадафи обеща въвеждане на демократични реформи, увеличаване на заплатите и промяна на редица закони, включително за медиите.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 1 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
Абе те че ще си го натресът един голям няма спор. Ама да мине година две време и гледай им сеира и на тях тогава като на нас сега вече 22 години. 22 години мизерия, глад, бедност, мафия, ограбване и от държавата по всевъзможен начин, беззаконие, безпаричие и без право на глас и т.н и т.н.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 0
stoian777
преди 13 години
Има една държава която с много, много голяма радост ще нму даде подслон, а тя се казва.....БЪЛГАРИЯ. Ела при нас другарю ела, ела, ела. Как само ще те схрускамеееееее. Ще платиш за всичко дето ни причини БЕЗБОЖНА ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 0
hellwitch
преди 13 години
Много ясно, че тези размирици са взаимосвързани. Интересното е, че навсякъде основните опозициони сили са ислямисти!!!Да не стане, че арабите от диктатури да попаднат в шириата, вместо в демокрация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 1
todortk
преди 13 години
Странно ми е как така изведнъж буквално за няколко дни бяха свалени 3-4 режима просъществували дълги години.Не ми се връзва някак си цялата ситуация.Ако беше в една държава, както и да е - дошло им е времето - ок.Обаче се случва в 3-4 държави и то в рамките на един месец. Не е читаво нащо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 0
bertram
преди 13 години
Да гражданска война между Фалмилията Кадафи + кликата около тях срещу народа на либия. Очаквам в идните дни Кадафи да емигрира.. предполагам в момента трескаво се търси държава, която да го приеме. Сещам се за Венецуела.Арабите не го обичат кадафито, а и доста ветровито стана там. Другата опция е Италия, но там рискува да бъде върнат и изправен на съд за убийствата от последните дни.не е розово положението... дано по-скоро го свалят този, защото в противен случай много кръв ще се пролее
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 0
Спящият бик
преди 13 години
Кадафи и диктаторският му режим са враг на България и българския народ. Затова трябва да подкрепим желанието на либийския народ за свобода и за възмездие.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 1
stoian777
преди 13 години
Дано някой от либийското посолство или някой друг да им го предаде това : ДАНО КАДАФИ ДА БЪДЕ ЛИНЧУВАН ЗАЕДНО СЪС СИНА СИ И ЦЯЛАТА ИМ РОДА. БЪЛГАРИЯ СЕ МОЛИ НА ВСИЧКИ БОГОВЕ ЗА СМЪРТА НА ФАМИЛИЯ КАДАФИ И ТЕХНИТЕ СЪПОДВИЖНИЦИ. ЗА ТОВА КОЕТО НАПРАВИХА, ЗА ЦЕЛИЯ ЦИРК КОЙТО СЪТВОРИХА, И ЗА УНИЖЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ С ИЗМИСЛЕНИЯ ПРОБЛЕМ С БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИ. ВЪЗМЕЗДИЕТО И ЗАКЛИНАНИЯТА БЪЛГАРСКИ ДОСТИГНАХА ВЕЧЕ МРЪСНАТА И ГАДНА ФАМИЛИЙКА КАДАФИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 0
dimapst
преди 13 години
Познатото "Кръв ще се лее"***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още