IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Либия е изоставила офиса на инвестиционния си фонд в Лондон?

Фондът, който се занимава с огромните приходи на Либия от петрол, изглежда е изоставил офиса си в Лондон, предаде Ройтерс.

18:40 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Либия е изоставила офиса на инвестиционния си фонд в Лондон?

От агенцията на два пъти тази седмица не са открили никого в сградата на държавния инвестиционен фонд Libyan Investment Authority, която се намира близо до посолството на САЩ и Хайд парк в лондонския квартал Мейфеър.

Англичанка на средна възраст днес е отворила вратата и казала, че е чистачка и че в офиса няма никого. Тя посочи, че няма идея кога ще се появи някой от фонда.

Вчера в Европейския съюз бе постигнато съгласие суверенният фонд на северноафриканската страна да бъде добавен към списъка с компании, засегнати от санкции, като част от мерките срещу правителството на Муамар Кадафи.

Libyan Investment Authority е създаден през 2006 година, за дауправлява петролните приходи на Либия и разполага с активи на стойност около 70 млрд. долара.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още