IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Военната мисия в Либия ще продължи, докато Кадафи изпълни изискванията на ООН

На международната конференция за Либия не е бил обсъждан въпросът за въоръжаване на либийските бунтовници

22:18 | 29.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Военната мисия в Либия ще продължи, докато Кадафи изпълни изискванията на ООН

Международните партньори на срещата за Либия в Лондон се договориха да продължат военната си мисия, докато Муамар Кадафи изпълни всички изисквания в резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за защита на цивилните, съобщи британското външно министерство в изявление, цитирано от Ройтерс. 

Участниците в международната конференция за Либия също така са се споразумели за създаване на контактна група за координиране на политическите усилия.

Катар се е съгласил да е домакин на първата среща на тази група възможно най-скоро. Председателството на контактната група ще е на ротационен принцип измежду страните участнички.

Британският външен министър Уилям Хейг заяви, че на конференцията не е бил обсъждан въпросът за въоръжаване на либийските бунтовници. Участниците във форума са се съгласили, че трябва да се помисли за засилване на санкциите срещу Либия.

"Днешната среща е много силен сигнал, че международната общност е обединена в защита на цивилното либийско население срещу един брутален режим", заяви външният министър Николай Младенов по време на конференцията за бъдещето на Либия.

България е готова да подпомогне с военноморски капацитет, хуманитарна помощ и медицински екипи операцията на НАТО, която се основава на Резолюция 1973 на Съвета за сигурност на ООН, заяви българският първи дипломат.

(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още