IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирийската армия атакува размирния град Банияс

Операцията е насочена предимно към населените със сунити райони на града, които се обявиха против режима на президента Башар ал Асад

10:20 | 07.05.11 г.
<p>
	Протестиращи в Банияс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Протестиращи в Банияс. Снимка: Ройтерс

Сирийски военни части и танкове щурмуваха тази нощ размирния град Банияс, съобщи Ройтерс, като се позова на активисти на движението за човешки права в Сирия.

Военните подразделения и танковете навлезли в Банияс от три направления.

Операцията е насочена предимно към населените със сунити райони на града, които се обявиха против режима на президента Башар ал Асад, посочва Ройтерс.

Жителите на сунитските райони изградили "живи бариери" по улиците, за да не допуснат навлизането на танкове. Електричеството и комуникациите с града са прекъснати, съобщи Франс прес.

В морето южно от Банияс патрулират и кораби на сирийските ВМС. Сунитските и смесените райони на града са напълно обсадени.

Протестите в града започнаха на 10 април, когато участниците в многобройна демонстрация поискаха сваляне на режима на президента Башар ал Асад. Същия ден привърженици на Ал Асад откриха огън от бързо движещи се автомобили по демонстрантите и убиха шестима души.

(БТА)

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още