IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Либийските власти обещаха на ЕС да уважат сключените с Кадафи петролни договори

Либийците уверяват, че ще спазват поетите ангажименти и че подписаните при управлението на Кадафи договори няма да бъдат нито денонсирани, нито анулирани

20:15 | 06.09.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Либийските власти обещаха на ЕС да уважат сключените с Кадафи петролни договори

Либийските власти обещаха на делегация на ЕС да спазват поетите ангажименти при подписаните по време на управлението на Кадафи петролни договори, съобщава Франс прес.

"Посланието беше, че ще има приемственост в търговските дела", заяви пожелал анонимност високопоставен европейски дипломат по повод посещението на делегацията на ЕС в Триполи.

Либийците уверили представителите на ЕС, че ще спазват поетите ангажименти и че подписаните при управлението на Кадафи договори ще продължат и няма да бъдат нито денонсирани, нито анулирани, уточни той.

В продължение на пет дни делегация на ЕС под ръководството на Агостино Миоцо, директор по управление на кризи в европейската дипломатическа служба, разговаря с редица представители на либийските бунтовници, дипломати в Триполи и представители на ООН.

По този повод ЕС откри свое представителство в Триполи. Една от големите трудности за международната общност при възстановяването на Либия ще е да се избегне хаотичен подход, заяви европейският дипломат.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
"Велика държава Америка", нападат и плячкосват целия свят с уж умиротворителан мисия, а колко невинни хорица са загинали заради тази амбиция. Къде е химическото оръжие на Ирак което уж заплашваше света... просто равносметката е 20 години точене петрола на Ирак без пари и всяване на терор в близкия изток, така че нормално е 1 л бензин в САЩ да струва 1.50 лв с включени екотакси и всички налози!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Демокрацията им я носят направо с парашути на либийците!Как САЩ и ЕС съдейства на либийския народ: Където има много за грабене, натрупано дълги години от някой ''диктатор'' - там задължително трябва да победи Демокрацията! Победата на ''демокрацията'' винаги е за да могат на свой ред САЩ и западна Европа ''да вземат заграбеното'' за нуждите на Демокрацията, за най- Демократичните народи на света - Американския и западноевропейските!!! Истински добрите хора са в НАТО, САЩ и Израел. Те бомбардират и избиват мирно цивилно население и деца. А не са, като лошите терористи, които не възприемат демокрацията. НАТО и САЩ имат едни специални демократични бомби,като решат да ги пуснат някъде и после демокрацията е пълна. САЩ и ЕС, Демократите, силно обезпокоени от робските условия на живот на народите от Близкия Изток, решиха да им помогнат и съдействат за сваляне диктаторските режими на Садам, Мубарак, Кадафи и Асад. Не искат нищо в замянакръвосмучещи ***, освен контрол над петролните залежи!!!Факта, че НАТО признаваше Кадафи за почетен председател на Либия, попрече ли му да нападне държавата Либия подло, без да и обяви предварително война??? Може би ще и обявят война след като държавата Либия престане да съществува, унищожена от същото това НАТО??? Дааа....НАТО е и политическа организация. Има и политическо ръководство" .... и тежко въоръжен нефтен отдел!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
Патилан
преди 12 години
Брадатите плешиви ционистки евреи са главните терористи в тази война!!! Една религия не учи и не поощтрява убийствата, това е характерно само за сектите! Кой убива, се вижда.....хората са притиснати и окупирани в собствените им домове, в тяхните си държави. После са главни обвиняеми че са терористи! В коя държавна политика се намесиха арабите? Докато, затова пък САЩ, няма държава на която да не указват натиск и агресия! Фактът е, че в Триполи бе извършен морски десант. Това е много сложна операция и говори за отлично обучени войници. Така наречените "бунтовници" не могат да получат тази квалификация, нито пък да имат специализираните морски съдове за осъществяване на десант. Нали не си представяте това да е станало с гемии или товарни кораби. Логичен е изводът че това е десант на войски на страни от НАТО. Видяха, че само от въздуха не става! Бунтовниците така са издали багажа, че в момента ги спасяват десантчици от НАТО, които атакуват безмилостно Кадафи. Всъщност не е ясно дали въобще бунтовниците са нападнали Триполи или НАТО....?! Уж бяха бунтовници, пък сега са професионално въоръжени от НАТО и ЕС....?! Така и не разбрахме срещу кого и за какво се бунтуват тези ,бунтовници ? Колкото пък до тяхното въоръжение лесно се вижда че, това не са класически, спонтанни бунтовници излезли с тояги, ножове и ловджийски пушки или камъни , както например са палестинските деца и младежи! Тези бунтовници са с пикапи-натоварени със: зенитни установки, оръдия и супер модерни картечници и танкове !!! Кланетата на невинни жени и деца ги правят бунтовниците на терористичните ***, наричащи се Демократите от НАТО-САЩ и ЕС които трябва да бъдат наказани най-жестоко един ден! БОГ гледа: ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ !!! Нека го знаят това брадатите плешиви евреи!!! Съд заслужават не тези които превърнаха Либия в цветуща държава с висок жизнен стандарт, а тези които превърнаха Либия в руини и избиха хиляди невинни деца, жени и безащитни старци!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още