IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската ENI и френската Total възобновяват добива на петрол в Либия

ENI възобновява производството в Либия в находището Абу-Атифел, от което се добиват около 31 900 барела на ден

20:35 | 26.09.11 г.
Автор - снимка
Създател
Италианската ENI и френската Total възобновяват добива на петрол в Либия

След италианския петролен гигант ENI, който обяви днес, че е възобновил добива на петрол в 15 сондажни кладенци в либийското находище Абу-Атифел, разположено на 300 километра южно от Бенгази, френската Total също съобщи, че е подновила добива си на 23 септември, съобщава Асошиейтед прес.

В сътрудничество с Либийската национална петролна компания и германска компания Total бавно увеличава добива в офшорното находище Ал Джурс, като целта е да се достигне производство от 40 хил. барела на ден.

"ENI възобновява производството в Либия в находището Абу-Атифел, от което се добиват около 31 900 барела на ден", се посочва в комюнике на компанията, която е най-големият чуждестранен производител на въглеводороди в Либия, бивша колония на Италия.

ENI обявява, че скоро ще бъдат задействани други сондажи, за да се постигнат необходимите обеми за запълване на петролопроводите между Абу-Атифел и пристанището Зуейтина.

Това е първото съобщение за възобновяване на петролното производство в страната след гражданската война, която спря производството и износа на черно злато. Абу-Атифел е първото голямо петролно находище, открито в Либия през 1960-те години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:48 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още