IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Н. Мерентес: Икономическата политика на Венецуела все още не е постигнала успех

В безпрецедентно изявление финансовият министър на страната каза, че правителството не е решило структурните проблеми на страната

22:28 | 02.09.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Н. Мерентес: Икономическата политика на Венецуела все още не е постигнала успех

Финансовият министър на Венецуела призна, че икономическите политики на покойния президент Уго Чавес и неговия наследник все още не са успели, пише ВВС.

Уго Чавес почина от рак през март след 14 години начело на страната. Той бе заменен от своя вицепрезидент Николас Мадуро, който обеща да продължи неговите политики.

Нелсон Мерентес заяви, че правителството е подобрило жизнения стандарт на много венецуелци, но не е решило структурните проблеми на икономиката.

Щедрите правителствени субсидии свиха бедността и неравенството, но венецуелците страдат от най-високата инфлация в Латинска Америка, слаб растеж и недостиг на стоки.

„Това е правителство, което е спечелило 18 избори, което има социални постижения, но все още предстои да стане успешно в икономическата област“, посочва Мерентес.

Според него законодателството трябва да бъде реформирано, за да се стимулира растежът.

Коментарите на финансовия министър са безпрецедентен анализ на икономическите проблеми на страната от страна на водещ представител на правителството.

Много граждани на Венецуела се облагодетелстваха от огромните петролни резерви на страната – най-големите в света – чрез социалните програми на Чавес.

Монетарната му политика обаче, национализацията на ключови индустрии и управлението на обществени фондове бяха обвинявани за високата инфлация, слабото индустриално производство и недостига на ключови стоки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още