IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон не успя да убеди Брюксел за военния удар в Сирия

ЕС иска конфликтът в страната да се реши с помощта на ООН

18:51 | 07.09.13 г. 19
<p>
	Джон Кери напуска заседанието на външните министри на държавите от ЕС във Вилнюс. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Джон Кери напуска заседанието на външните министри на държавите от ЕС във Вилнюс. Снимка: Ройтерс

Американският държавен секретар Джон Кери не успя да убеди външните министри на държавите от Европейския съюз (ЕС), че е необходимо спешно да се предприеме военен удар срещу Сирия заради употребата на химически оръжия от режима на президента Башар ал-Асад, предаде Bloomberg.

Франция – основният съюзник на САЩ в евентуален военен удар, реши да изчака заключенията на ООН за употребата на химическо оръжие при атака в близост до Дамаск.

“Европейският съюз (ЕС) подчертава необходимостта от действие в посока решаване на сирийската криза чрез процеса на ООН”, коментира върховният представител на ЕС за външната политика Катрин Аштън след неофициалната среща на външните министри на държавите от общността за кризата в Сирия, която се състоя в литовската столица.

Джон Кери междувременно благодари на ЕС за “силната позиция”, след което отлетя за Париж, за да разговаря тази вечер с лидерите на Франция. След това той ще посети Лондон, където ще се срещне с британски и саудитски представители, както и с лидера на Палестинската автономия Махмуд Абас.

На 10-ти септември президентът на САЩ Барак Обама ще говори пред избирателите за казуса Сирия. В седмичното си обръщение по радиото той посочи, че “неуспехът употребата на химически оръжия в Сирия да бъде наказана ще окуражи терористите и бандитските държави, което представлява сериозна заплаха за националната сигурност”.

На срещата на лидерите на Г-20, която приключи вчера, политиците се разделиха в мненията си за евентуалната атака над Сирия. Най-категорично мнение изказа само руският президент Владимир Путин. Той заплаши САЩ, че ще окаже подкрепа на Дамаск, ако Вашингтон реши да се намеси с военни сили в конфликта.

От държавите от ЕС Франция и Дания са най-гласовитите поддръжници на военната намеса в близкоизточната държава. Британският парламент спря намеренията на премиера Дейвид Камерън да подкрепи Щатите при евентуален военен удар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

17
rate up comment 35 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
ДА бе, ама искат да е soft "General Reset"-а да е за наша сметка - да ни сваряват бавно и последователно и да ни сервират накрая на процеса "сварени"!... контролирано и алгоритмично ни бройкат с мощните си компютри и аналитични звена към специални университети... и управляват процеси от нивото на - кога жена ти да ти вдигне скандал, до - да си купиш златото на върха, точно когато дадена курсова разлика те накара да смениш, прибереш печалбата и се сетиш УЖ за нещо друго...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 35 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Вече никой не им верва на американците! Постановки, инсценировки, лъжи... Последните 20 години и кьоравите видяха как се фабрикуват поводи за война срещу неудобен режим! Причини иначе - колкото искаш, все национални интереси! И нито един не е в границите на УСА... хехе!Даже ***, на която окото не мигна да води по скалъпени обвинения процеса срещу Милошевич и да го затрие в пандиза, сега призна, че атаките с газ в Сирия са инсценировка на вносните "бунтовници"!В този свят вече истината няма никакво значение! Време му е май за General Reset!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 32 rate down comment 0
abdul
преди 10 години
Ае бегеймен за кво християнство за кво отмъщение за къв мохамед приказваш. Дори собствената си религия не познаваш...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 36 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Аз нищо не предлагам - ще го намериш сам! -> посочвам ограничениятаНо, докато се бориш в "люспата" в която си заседнал, ограничен от "тонал"-а си пазен от егото ти, няма как да стане! ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 31 rate down comment 5
bgMan
преди 10 години
"....трябва да го разширш го за да разбереш"С какво да го разширя - с "новия световен ред", с "Main kampf", с Ню Ейдж, с откровенията на педофила Мохамед или ще предложиш нещо ново?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 41 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Не, ти се мъчиш да си обясниш "новото" пак на сегашното си ниво на мислене - трябва да го разширш го за да разбереш!нито "идеологиите са рухнали", нито е заради "материализма и алчността" - това са само инструменти за постигане на целта и частици от плана!Пример - все едно, да обясняваш на овца в дадено стадо, дали овчаря който тя приема за особен вид овца (или друго животно или изобщо част от пеизажа или не вижда в повечето време, докато прави неща които тя не разбира и съзнанието и го отхвърля от реалността, като защитна реакция на "постигнатите знания") не е сложен за да и служи или само да и помага когато е болна! За нея няма опция и възможно разклонение в "овчата хипотетична реалност", че той я отглежда зада я ползва и накрая убие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 31 rate down comment 2
bgMan
преди 10 години
Това значи че идеологиите са рухнали окончателно заради материализма и алчността. Нищо добро не го очаква общество, в което няма нито справедливост, нито вяра във възмездието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 38 rate down comment 0
iivanoff
преди 10 години
Там, където започва манипулирането на най-универсалното, общо и всееквивалентно нещо - парите! Каквото и друго да закачиш, няма да е толкова всеобхватно, а това се пипа по параметри, които не са описани усложливо в учебниците, даже напротив, прокарани са толкова безсмислени и заблуждаващи теории, че описването на реалността става неприемливо за никой "нормален", особенно пък и "интелигентен" такъв ;)))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 32 rate down comment 1
bgMan
преди 10 години
Това е така, когато политиката и плановете се прокарват от нагли лъжци и демагози.Къде се изгубиха обикновените некорумпирани честни хора с ценностна система? Много се изврати света с отдалечаването от християнските си убеждения и ценностна система. Демократи, атеисти и социалисти са същински днешни дяволи, заради които не може да има никаква справедливост.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 40 rate down comment 1
iivanoff
преди 10 години
"Смисъла" е това с което са те промивали, а резултата е "Плана" който се изпълнява! => Смисъла не е Плана!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още