IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сирия приветства инициативата на Русия за контрол над химическия й арсенал

Руското предложение предвижда сирийските химически оръжия да бъдат поставени под международен контрол, а в последствие страната да ги унищожи

22:31 | 09.09.13 г. 10
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Сирия приветства инициативата на Русия за контрол над химическия й арсенал

Дамаск приветства инициативата на Русия за поставяне под международен контрол на химическия му арсенал, предадоха световните агенции, като цитираха сирийския министър на външните работи Уалид Муалем.

По-рано днес руският външен министър Сергей Лавров предложи сирийските химически оръжия да бъдат поставени под международен контрол, а в последствие Сирия да ги унищожи.

Идеята последва аналогично предложение на американския държавен секретар Джон Кери, направено днес с доза скептицизъм по време на визитата му в Лондон. Предложението на Лавров вече беше приветствано от генералния секретар на ООН Бан Ки-мун и от британския премиер Дейвид Камерън, посочват ИТАР-ТАСС и Франс прес.

"Призоваваме сирийските лидери не само да се съгласят да поставят под международен контрол запасите си от химическо оръжие, но после и да ги унищожат, а също и да се присъединят към Организацията за забрана на химическите оръжия /предвидена в Конвенцията за химическите оръжия/", каза по-рано днес Лавров.

Той поясни, че Москва очаква бърз и положителен отговор на предложението, който ще позволи да се избегнат ударите по сирийски обекти.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 7 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
Наистина достоен за респект финес , демонстриран на дипломатическото поле и все пак развитието зависи от баланса на "мускулите" на противостоящите страни, както и от вътрешни за сащ "игри" и интереси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 11 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 10 години
Хаха... никаква даже победа не е, а само показно! Шах с пешката! хехеСамо не знам това как ще се отрази на кариерата на Кери, щото изказването му не само, че беше абсолютно аматьорско и необмислено, но и обърна цялата партия! хаха! Аз видях само как един уж топ-дипломат не мисли,като говори, а другият не само, че мисли като светкавица, но и реагира като Кубрат Пулев! хахаЕй ся да видим как ще им лъснат лъжливите *** на янките! Дали болката им е химическото оръжие, или нещо друго... хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 16 rate down comment 0
STRAHO
преди 10 години
Шапка свалям на Руската ДИПЛОМАЦИЯ /главните букви не са случайни/!!!!!! Имат голяма школа руснаците! Това дори не е една от големите им победи в историята на дипломацията им. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 17 rate down comment 5
Mavi Goz
преди 10 години
Днес като прегледах новините, нещо ме зачовърка, някакво усещане, но не можах веднага да го формулирам. Ето, ти ми помогна! Това е огромната разлика в класата на руската дипломация и тази на запада - от едната страна кресливи, арогантни, самонадеяни, разчитащи на лъжи у демагогия и размахващи юмруци аматьори и от другата - спокойни, възпитани, последователни и внушаващи респект с недемонстрирана, но налична сила хора, които не се плашат лесно! Точно като *** срещу мечка... хехеКак един дребен на вид човек, но с остър ум и смело сърце, може да върне една уж отписана държава в голямата игра!И наш Роско е дребен, ама той навсякъде си е такъв... хехе И държавицата ни с такива лидери, и тя на псе мяза, ама даже не е с ловджиите в гората, а приглася вързана в двора при свинята... хехеМерси за включването, Лъскаторче...! хехе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 8 rate down comment 1
Ibrahim
преди 10 години
до 4. ГолЕмо Саше си...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 2
IQ96
преди 10 години
до 4. Хем си прав, хем не мога да ти сложа+. Не се изсилвай толкова, щото каквито и да са режимите и каквито и да са им оръжията-бъди сигурен не са за пренебрегване.Все едно от какво ще умреш: от химическо ли. от ядрено ли или от ***!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 25
Лустратор
преди 10 години
ЕЙ ЧЕРВЕНА КРАТУНА, СТРАНИТЕ КОИТО СИ ГИ ИЗБРОИЛ СА ТОТАЛИТАРНИ РЕЖИМИ, ПОСТАВЕНИ И ОСТАНАЛИ ОТ РУСИЯ, ВЪВ ТЯХ САМО МОЖЕ ДА СЕ ИЗВЪРШВА ГЕНОЦИД, ИЗПОЛЗВАТ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ СУПЕР БЕЗЗАКОНИЯ. САМО ЧЕ ТЕ КЪДЕ Е ЧЕРВЕНАТА ТИ ГЛАВА ДА ПУСКА ТУКА ТЕНЕКИЯНАТА АРМИЯ НА РУСИЯ. ХАХАХАХАХ СУПЕР ГЛУПАВИ И БОЛНИ ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ, ТЕЗИ РЕЖИМИ ТРЯБВА ДА ПАДНАТ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ВСЕ ОЩЕ УМИРАЩИ ХОРА ОТ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ. ТЕЗИ ОРЪЖИЯ СА НА РЕЖИМА, НЕ НА АЛКАЙДА ИЛИ БУНТОВНИЦИТЕ. ТОВА НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО. *** ЧЕРВЕНИ КРАТУНИ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 10 rate down comment 11
VP
преди 10 години
Просто постваш снимки на големи пушки... Да те светна, че Щатите имат по-големи от всичките дето си изредил взети заедно и умножени по три :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 11
SS-23
преди 10 години
ЕТО КАКВО СМУЩАВА СЪНЯ НА ***, ето какво го плаши и какво го кара да се усуква вече цял месец! :) :) :)"МОСКВА"https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/603899_546199832073433_1152680652_n.jpg"С-300"http://russiancouncil.ru/common/upload/iran3.jpg............................Осъзнава Юнайтед Стейтс, какъв дебел и четвъртит го чака в Сирия!Русия, Китай и Иран му казаха да нЕ пипа Сирия, че иначе, че го бара 3 в 1!Ким Чен Ун също е приготвил голЕмата ракета....и, че стане игра на "сичко коз"! :)))http://m.ruvr.ru/2011/07/29/1252035419/RIA-079580-Preview.jpg
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 0
LuckyYou
преди 10 години
Май пак ще се разминем, още малко и ще можем да си отдъхнем :) И аз приветствам решението! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още