IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рон Барон: Акциите ще поскъпнат двойно през следващото десетилетие

Лошото им представяне през последните 15 години се дължи на прекалено високите им цени през 1999 г., смята инвеститорът

09:06 | 16.11.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Рон Барон: Акциите ще поскъпнат двойно през следващото десетилетие

Акциите вероятно ще поскъпнат двойно спрямо сегашните нива на цените им през следващите 10 години, прогнозира милиардерът инвеститор Рон Барон пред CNBC.

Според него акциите се представят зле през последните 15 години, просто защото цените им са били прекалено високи през 1999 г. Барон посочи, че условията в момента ще помогнат на бизнеса да се разрасне.

„В момента ситуацията е много добра. Лихвите са ниски, цените на енергията са ниски, жилищният сектор се подобрява, автомобилният също, всичко се представя по-добре“, отчете той. Наблюдаваният в последно време спад на цените на петрола пък е силно стимулиращ, като ефектът от него за американците се равнява на съкращаване на данъците в САЩ с 23%, изчислява инвеститорът.

Той е на мнение, че по-малко бизнеси, отколкото хората си мислят, ще оцелеят. Барон посочи Eastman Kodak като пример за компания, изобретила нова технология – дигиталната фотография, но неуспяла да се възползва от нея. В момента някогашният гигант се занимава с бизнес услуги и обработка на изображения.

Най-важното при избирането на печеливша компания в дългосрочен план първо е откриването на предимството на компанията сред конкуренцията и разбирането защо отаналите компании не могат да правят това, което тя умее, посочва Барон. Последният компонент пък е ръководство, което да има способността да се адаптира с времето.

„Когато хората инвестират, те трябва да се уверят, че тези, които управляват даден бизнес, са достатъчно гъвкави и иновативни, за да могат да вършат нещата по различен начин и да се възползват от възможностите, които се откриват“, отбелязва Барон.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
michaelis
преди 9 години
аз достатъчно пари съм губил от такива "анализи" и не ми се губи пак. А за банката там на BRICS да в Шанхай е даже и линк съм ти постнал. Когато не съм прав поствам, защо е така. И коментарите са ми предимно за рускините и а борсите и да те питам нали е демокрация сега, всеки изразява мнението си, са ако мислиш като Барона, че ше се вдигнат 2 пъти ми влезни купи си и те така.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
Nikola666
преди 9 години
Ей тва е професорчето, от всичко си разбира.Образование няма, ама самочувствие бол.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 2
michaelis
преди 9 години
това е в стил ravnovesie той само такива ръстове му се привиждат в секцията NYSE. Спомням си когато тряяше да внимаваме с късите и Драги започна да печата, DAXa щял да излети и DAXa няколко дена по-късно както беше на 10тка излетя ама на 8700 :)) та така и тоя *** Рон Барон акциите ше поскъпнат петорно купувайте за да може тоя да излезне, че ситуацията е благоприятна. Акциите в момента се търгурат на 26x нива и са балонясали, той да си купи пък ние ше изчакаме да го изпращят и после ше го гледаме там как плаче за bail out на FED ама то и те не моат го спасят вече ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още