IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия сви драстично целта си за фискални икономии

Понижаването на поставения като цел размер на излишъка от 1,1% от БВП до само 0,15% отразява отслабващата икономика

08:13 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Финансовият министър на страната Жоаким Леви. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Финансовият министър на страната Жоаким Леви. Снимка: Ройтерс

Правителството на Бразилия взе решение за радикално съкращаване на целта за фискални спестявания.

Властите обявиха, че ще увеличат мерките на строги икономии поради влошаващото се представяне на седмата по значение икономика в света, предаде AFP.

Понижаването на поставения като цел размер на излишъка от 1,1% от БВП до само 0,15% отразява отслабващата икономика, заяви финансовият министър Жоаким Леви. И след като Бразилия е на ръба на рецесията, „има отражение върху данъчните постъпления“, пояснява той. Решението трябва да бъде одобрено от Сената, а водещата партия на президента Дилма Русеф вече обяви подкрепата си.

Все пак решимостта на правителството за мерките на строги икономии оставала непоколебима. Министерството на планирането и бюджета оповести съкращения за 2,66 млрд. долара.

Очаква се Сенатът да одобри и законопроект за репатриране на парите, които бразилците държат в чужбина Това може да донесе 20 милиарда реала (6,20 милиарда щатски долара) в извънбюджетните приходи през тази година. Друга мярка за повишаване на приходите в държавната хазна е увеличаване на корпоративния данък, което също ще получи зелена светлина от управляващата PMDB.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:45 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още