IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Moody's понижи кредитния рейтинг на Petrobras

Понижението е от ниво Ba2 до Ba3, като агенциятa може да преразгледа рейтинга на бразилския петролен гигант и да го намали още повече

10:28 | 10.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Проблемите на бразилската икономика се задълбочиха още повече в сряда, след като Moody's Investor Service понижи кредитния рейтинг на петролния гигант Petrobras, съобщи Financial Times.

Понижението е от ниво Ba2 до Ba3, като агенциятa може да преразгледа рейтинга на Petrobras и да го намали още повече. 

„Тези действия отразяват увеличените рискове за рефинансирането на фона на влошени условия в индустрията, които затрудняват привличането на средства чрез продажба на активи“, пише в изявлението на Moody's.

След като миналата седмица Конгресът отвори процедура по импийчмънт на президента Дилма Русеф, Moody's заяви, че ще преразгледа кредитния рейтинг на Бразилия, който в момента е на ниво Baa3. Това би застрашило най-голямата икономика в Южна Америка, тъй като може да се стигне до отлив на капитали.

„Индикаторите за фискалната и икономическа активност продължават рязко да се влошават без ясен сигнал кога това ще приключи“, казват от Moody's. “Отварянето на процедура по импийчмънт срещу президента в началото на декември оставя много малко възможност за справяне с влошаващите се средносрочни фискални тенденции”, пише още в изявлението.

FT припомня, че рейтинговата агенция Standard & Poor’s през септември понижи рейтинга на Бразилия до ниво "junk" (боклук) заради политическата криза и проблемите с бюджетния дефицит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още