IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дилма Русеф ще се бори да запази поста си

На 17 март започна процедурата по импийчмънта на бразилския президент

22:03 | 22.03.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Дилма Русеф ще се бори да запази поста си

Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви, че има намерение да се противопостави на "заговора, който заплашва стабилността на държавата".

По този начин тя коментира започналата процедура по импийчмънт пред свои сътрудници в Президентския дворец, пише руската информационна агенция ТАСС.

"Не съм извършила нито едно престъпление, което, в съответствие с Конституцията, оправдава искането за моето отзоваване", каза Русеф.

Тя допълни, че вече веднъж е била жертва на несправедливост по време на военната диктатура и ще се бори това да не се случи и по време на демокрацията.

Долната камара на бразилския парламент гласува за създаването на комисия за импийчмънта на президента Дилма Русеф на 17 март. В нея ще влязат представители на всички парламентарно представени партии. Тяхното решение обаче няма да бъде окончателно - за да бъде отстранен президентът на Бразилия е необходимо да гласуват 2/3 от депутатите в долната камара на президента или 342 гласа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 3
abdul
преди 8 години
..на всяка цена. Като се обостри ситуацията и знаеш, че си се запътил към панделката втвърдяваш тона, то е ясно.Е го и наш бойко - усетил че му пари под опашката ще пее за стабилност до последно причастие.. А истината е е, че се задава поколенческа смяна в мафията и некои хора са много притеснени за потомственото си богатство.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
crammer
преди 8 години
Лицемерие и безцеремонна наглост! Типично...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още