IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ANZ реже около 200 работни места на фона на спад в кредитирането

Промените са заради влошени икономически условия, нисък ръст на кредитирането и нуждата от опростяване на бизнеса

09:32 | 17.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. (ANZ) ще съкрати около 200 работни места в своето поделение в Австралия на фона на забавянето на растежа на кредитирането при една спадаща икономика, предава Bloomberg.

Съкращенията ще са преди всичко в Мелбърн и ще засегнат мениджърски и бекофис позиции в области като маркетинга и управлението на проекти, заявява пред агенцията по имейл базираният в Мелбърн говорител Стивън Рийс.

Съкращенията на работни места в ANZ, която е най-ориентираната към Азия австралийска банка, подчертават предизвикателствата пред австралийските кредитори. Три от четирите най-големи банки обявиха през този месец нетна печалба, която не удовлетвори оценките на анализаторите на фона на повишаващите се просрочия при корпоративните кредити. ANZ също така намалява работните си позиции в азиатския си бизнес и в областта на институционалното банкиране като част от усилията за раздяла с активи с ниска възвръщаемост. 

„Австралийските кредитори са под натиск да разполагат с правилната комбинация от активи, след като капиталовите изисквания се увеличават. На този фон те се опитват да гарантират, че имат правилната разходна база", коментира Рохан Уолш, инвестиционен мениджър в базираната в Мелбърн Karara Capital Ltd., която управлява около 1,8 милиарда долара. „ANZ, в частност, вече сви своите азиатски операции, за да насърчи доходността, а човек би си помислил, че контролът над текущите разходите ще бъде във фокуса на мениджърския екип".

ANZ вече сви броя на служителите си в своето институционално банкиране с 6% и намали служителите в австралийското поделение с 3% през годината до 31 март, показват подадени до борсовия надзор данни. Кредиторът все още не е приключил със съкращенията на работни места в институционалното банкиране, казва ръководителят на поделението Марк Уилън в интервю през миналата седмица.

„Промените са в отговор на влошените икономически условия, ниския ръст на кредитирането и необходимостта от опростяване на нашия бизнес и подобряване на производителността", пояснява Райс. Кредиторът е замразил и наемането на нови служители в страната. Към края на март поделението в Австралия е имало 8 791 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още