IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените за презастраховане се повишават по-малко от очакваното въпреки бедствията

Цените за презастраховане на имоти се покачиха с 20-40% в районите, засегнати от ураганите на Карибите

21:49 | 02.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цените на презастрахователните компании в световен мащаб са се повишили по-малко от очакваното в ключовия сезон за подновяване на застраховките от 1 януари, като силната конкуренция ограничава увеличенията до едноцифрени проценти след рекордните загуби миналата година, съобщи Ройтерс, позовавайки се на брокери.

Много хедж фондове са закупили презастрахователни активи, за да се възползват от очакваното двуцифрено повишение на цените след ураганите в САЩ и Карибите, горските пожари в Калифорния и земетресенията в Мексико миналата година.

Световните цени се повишиха с до 7,5%, показва доклад на застрахователната компания Willis Re , докато JLT Re твърди, че индексът за презастраховане на собственост при бедствия е нараснал с 4,8%.

Презастрахователният сектор премина критичната точка и започна да се възстановява след пет години на понижаващи се цени, но след рекордно трудна година със 140 млрд. долара застрахователни загуби.

Цените за презастраховане на имоти се покачиха с 20-40% в районите, засегнати от катастрофите в Карибите, и с 5-10% в бедстващите зони в Съединените щати и Латинска Америка, става ясно от доклада.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:34 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още