IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мрачната статистика на опустошената туристическа индустрия

Данните показват тежката кома, в която авиационната индустрия се намира на фона на продължаващите здравни и икономически сътресения

18:24 | 17.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

60% 60%

Това е процентът на приземените самолети от световния флот на търговските авиокомпании, според данни на Cirium. Това означава, че до момента от началото на пандемията са били приземени общо 15 500 самолета по целия свят. Компанията Delta вече е приземила 500 самолета, като планира да направи същото с още 100 от своя флот. От United посочват, че са прекратили дейността на общо 800 самолета.

6 6

Толкова е броят на самолетите модел Airbus A380, който все още летят, според Cirium, от общо 242 доставени. Няма голямо търсене на супержъмбо самолети, които могат да превозват повече от 500 души на полет.

90 90

Това е броят на пътниците, проверени от американската Администрация по транспортна сигурност (TSA) на 12 април. На същата дата преди година TSA е проверила общо 2,4 млн. души.

5% 5%

Толкова е процентът на пътниците на Delta спрямо нормалите нива от преди пандемията.

American Airlines отчита 96% спад при броя на пътниците, сравнявайки най-натоварения си ден през 2020 г. (5 януари) и деня с най-малко пътници досега (8 април).

7% 7%

На това ниво е заетостта на хотелите на остров Оаху през седмицата, приключила на 6 април. Спрямо обичайните стойности от преди пандемията това е спад от 90,7%, според статистическата компания STR.

-93,8% -93,8%

Толкова е спадът на броя на полетите на авиокомпаниите, проследени в световен мащаб от Flightradar24 в неделя, 12 април, спрямо броя на полетите, проследени в неделя, 19 януари – общо 104 487.

1,8mt 1,8mt

Толкова е предполагаемият дневен спад на емисиите на въглероден диоксид, когато 73% от полетите по целия свят са преустановени. Средно 2,5 милиона метрични тона въглеродни емисии се отделят ежедневно от пътническите и товарните самолети, според Международния съвет за чиста енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
Стефан Боров
преди 4 години
Както каза Chamath....Who cares! Just let them wipe out....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 0
дядя Вова
преди 4 години
Стига бе,няма да има снимки на спортисти и чалгаджийки на Бали, Малдиви...Че ми писна да ги гледам да агитират за коронобесието!Даже в редките моменти, когато поглеждам към кутията за СМРАД.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
red6
преди 4 години
Защо да са мрачни новините - спрени една камара безсмислени шматкания напред-назад и 2 мегатона емисии на ден вече не се отделят. Малко да попапкат бубката и държавите бензиностанции. Не всички новини са лоши :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още